Anna G. : Alessi’s meest befaamde dame

Anna G. : Alessi’s meest befaamde dame

Wie de kurkentrekker in de vorm van een elegante dame nog nooit gezien heeft, heeft de afgelopen decennia op een andere planeet geleefd. De Anna G., de meest gracieuse kurkentrekker ooit, wordt dit jaar 20 jaar. Om dat te vieren, heeft Alessi een limited edition ontworpen.

Anna is 20!

Deze unieke kurkentrekker zal in twee uitvoeringen komen: een witte en rode jurk met telkens een zwart kraagje. Speciaal aan deze limited edition is dat er een maskertje bijgeleverd wordt. Wanneer je de kurkentrekker niet gebruikt, kan je Anna versieren met een masker, geïnspireerd op een Afrikaans stamhoofd. Het masker kan je ook als kunstwerkje ophangen.

Alessi Anna G

Geschiedenis

De Anna G. is door Alessandro Mendini ontworpen in 1994. De Anna G. kwam er in vier kleuren: blauw, geel, groen en rood met telkens een aangepast kraagje in een pastelkleurtje. Onbewust had hij iets ontworpen dat heel veel gelijkaardigheden vertoonde met Anna Gili, een gerenomeerd designer. Als eerbetoon gaf hij deze kurkentrekker de naam Anna G.

Dat de Anna G. heel speciaal is, is geen geheim. Maar wat echt speciaal is, was dat voor het eerst een Italiaans designmerk akkoord ging om samen te werken met een multinational om een product voor massaconsumptie te maken. Naarmate de jaren verstreken werd er af en toe een speciale reeks uitgegeven. Zo heeft Anna eens een gouden kleedje gekregen.

Ondertussen is de Anna G. een bestseller geworden. Met meer dan 1,5 stuks die wereldwijd verkocht zijn, is Anna G. een wereldster geworden. Daarnaast is de lijn van Anna G. uitgebreid met onder andere de Anna G. pepermolen, timer, kaasrasper, vaas en pen.

Zin in nog meer van Alessi?

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Lees ook