Feilo Sylvania sleept Reddot Award 2016 voor lichtdesign in de wacht

Feilo Sylvania sleept Reddot Award 2016 voor lichtdesign in de wacht

Feilo Sylvania wist recent een prestigieuze reddot award binnen te halen in de categorie lichtdesign. De eer viel te beurt aan de nieuwe serie van decoratieve armaturen en lampen Sylcone Retro. De familie werd geprezen om z’n moderne esthetiek en state-of-the-art lichttechnologie met vintage styling, iets waar we ons zeker in kunnen vinden.

De mondgeblazen glaslamp komt er in drie onderscheidende designs, elk voorzien van de nieuwste led-filamenttechnologie die de warme gloed van traditionele gloeilampen met een kleurtemperatuur van 2000K kan weergeven.

“We zijn zeer verheugd met deze erkenning van het Red Dot Award-team”, zegt Zhi Schraft, Segment Marketing Manager EMEA bij Feilo Sylvania.

“Dankzij de nieuwste led-filamenttechnologie beschikken eindgebruikers met Sylvania SylCone Retro over een krachtige, praktische en zorgvuldig ontworpen armatuur die betaalbaar is voor iedereen. Dankzij deze Red Dot Award scharen we ons eervol bij de besten in de industrie op het gebied van productdesign.”

(Feilo Sylvania is de naam van de in januari 2016 gevormde firma, het gevolg van het afstoten van zowat 80% van de aandelen van de oorspronkelijke eigenaar Havells Holding Limited naar Shanghai Feilo Acoustics Co. Ltd.)

SYLCONE-RETRO

Uitvoeringen

De SylCone Retro lichtbron valt steeds te combineren met een stijlvolle pendel die er koper, zwart, nikkel en messing, om zo tot de meest persoonlijke en sfeervolle lamp-armatuurcombinatie te kunnen komen. De flexibele lampvoethouder kan langs de kabel op en neer glijden en is geschikt voor de meeste E27-lampvoeten. Dit element verbergt de dimbare elektronica in de lamp – waardoor alleen het glas van de lamp en de fraaie metalen fitting zichtbaar is. Er zijn ook versies voor plafondmontage en tafellampen.

SYLCONE-RETRO-2

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook