Beleef de vijf seizoenen van Alessi en Marcel Wanders

Beleef de vijf seizoenen van Alessi en Marcel Wanders

The Five Seasons dagen de zintuigen uit! Alessi ontwikkelde, samen met designicoon Marcel Wanders, een reeks huisparfums:
Verrassend, vernieuwend én zelfs lichtjes ironisch. De reeks is een ode aan de natuur en haar seizoenen. Alvast een nieuw hoofdstuk voor het Italiaanse designmerk!

De herinterpretatie van huisparfums in de vorm van een designobject fascineert Alessi al sinds de jaren ’80. ‘The Five Seasons’ is het meest recente resultaat van de designvisie van Marcel Wanders. Net als Alessi, ziet hij design als een alomvattende artistieke en poëtische discipline.

Alberto Alessi: “’The Five Seasons’ is een collectie dat een multisensorische ervaring garandeert: organische vormen die bijzonder esthetisch ogen, natuurlijke materialen die onze tastzin verwennen en intrigerende geuren die onze oudste en meest instinctieve zintuig uitdagen: ons reukvermogen.”

 

 

 

 

Ode aan de natuur en haar seizoenen

De collectie is een liefdeslied voor de natuur, met als onderwerp de cyclische beleving van de seizoenen: van de regeneratie na een koude winter naar de bloeiende natuur in de lente en de volle bloei in de zomer tot de oogst van de eerste herfstvruchten. De vier seizoenen worden nog aangevuld door een vijfde: transcendentie, raadselachtig en gehuld in zwart.

De 5 seizoenen

De geuren kregen elk een bijzonder suggestieve naam: ‘Brrr’ (winter), matuur, fris en helder met tonen van bergamot, lelietje-van-dalen en muskus; ‘Ahhh’ (lente), jong en delicaat met een frisheid van een mystieke tuin en met tonen van kardemom, hyacint en vetiver; ‘Hmm’ (zomer), levendig en hartig, warm en uitnodigend met een boeket van vijgen, rode vruchten en gemengde houtsoorten; ‘Grrr’ (herfst), complex, intens, rokerig en sensueel met een mix van wierook, cederhout en mos; ‘Shhh’ (het vijfde seizoen), mysterieus, spiritueel, obscuur en omhullend met hints van eucalyptus, rozen en patchoeli. De vijf geuren hebben elk een verleidelijke geur dat de cyclische aard van de natuur oproept.

Kostbare accessoires

‘The Five Seasons’ bestaat, naast de huisparfums, ook uit een assortiment accessoires: bladvormige geurverspreiders, geurkaarsen, een huisspray, lavasteen geurverspreider, flessenstop/kaarsenhouder en kaarsendover. De accessoires zijn gemaakt van kostbare materialen zoals porselein en mahoniehout.

Weelderige geurverspreiders

De bladvormige geurverspreiders van mahoniehout benadrukken de ziel van de collectie. De bladeren zijn gekozen voor hun poreusheid en kleur. Esthetisch benadrukken ze mooi het silhouette van het design. Drie stukken hout hebben contact met de geur, maar voor een intenser aroma kunnen de bladeren verplaatst worden zodat ook de droge stukken parfum absorberen. De porseleinen kom, wit voor de vier seizoenen en zwart voor het transcendente seizoen, heeft een afgeronde basis. Dit zorgt ervoor dat de kom kan draaien om de geur nog beter te verspreiden.

De bladvormige geurverspreider wordt samen met 150 ml essence verkocht. De geur is twee tot drie maanden aanwezig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de locatie. 

Klassieker

De geurkaarsen, van plantaardige was, zitten in een porseleinen kom met een versierd deksel van essenhout dat je ook als basis kan gebruiken. De witte variant bevat de vier seizoenen en de zwarte variant het transcendente seizoen. Ze branden ongeveer 40 uren.

 

Verwenmoment

De huisspray is een elegante verstuiver, geïnspireerd door een eeuwenoud ritueel. Gebruik het tijdens een verwenmoment of om kalmte op te zoeken na een drukke dag. Witte details voor de vier seizoenen, zwarte details voor het transcendente seizoen.

Spirituele beleving

De lavasteen geurverspreider doet ons op een vernieuwende manier kennismaken met huisparfums, op een bijna spiritueel niveau. Een kleine basis van essenhout draagt de lavasteen, samen met een etherische olie en druppelaar. Deze esthetische compositie is exclusief verkrijgbaar met ‘Shhh’, de meest intrigerende geur. De lavasteen zelf is afkomstig van Sardinië en doet perfect dienst als geurverspreider dankzij z’n poreusheid.

 

Ontdek de verkooppunten van The Five Seasons via Niwzi.be:

 

 

About The Author

Lees ook