Sylvain Willenz met designcollectie Layers voor TAL en JOLI

Sylvain Willenz met designcollectie Layers voor TAL en JOLI

Met de gezamenlijke designcollectie Layers zorgen meubelfabrikant JOLI en verlichtingsmerk TAL voor een verrassing op de Biënnale Interieur 2016.

De bekende Belgische ontwerper Sylvain Willenz kreeg van beide West-Vlaamse bedrijven de opdracht om een complementaire collectie van meubilair (stoel, tafels en een modulaire kast) en verlichting te ontwerpen.

“Door te spelen met vorm, materialen, afmetingen en techniek ontstaan er lagen. Doorheen deze verschillende lagen geven de ontwerpen hun finesse prijs.“ licht de designer toe op Interieur.

Die gelaagdheid in de ontwerpen komt tot uitdrukking in de flexibiliteit van elk stuk. De collectie ziet er op het eerste gezicht eenvoudig uit, maar niks is minder waar.

Zo kan je bij de verlichtingsarmaturen van TAL de lichtbundel en het lichtbeeld veranderen door de lichtkokers ten opzichte van elkaar te verschuiven. Ook bij de afwerking van bijvoorbeeld de led-armaturen Nelson en Rollo is er sprake van lagen, door de combinatie van wit of zwart gepoederlakt aluminium en een laag messing of koper.

2

De tafel in de Layers collectie maakt eveneens gebruik van verschillende materialen en laagjes. De tafel die werd getoond op Interieur is daar een mooi voorbeeld van. De gloednieuwe tafelbladbekleding Wood-on-Glass bestaat uit een massief eiken toplaag op een onderlaag van ultrasterk getemperd glas. Hierdoor oogt de tafel erg licht en blijft de sterkte gegarandeerd.

3De collectie is verkrijgbaar vanaf 2017. De verkoopprijzen zijn nog niet gekend.

About The Author

Lees ook