De najaarscollectie van Iittala brengt warmte in huis

De najaarscollectie van Iittala brengt warmte in huis

Van de pikzwarte nachten in de winter naar de zomerse zonneschijn; licht is essentieel in ons leven. Ook gebruiken we licht om de perfecte sfeer in ons interieur te creëren. Of het nu de gloed van een kaarsvlam is door een sneeuwig raam of de zachte schittering van een lamp. Een fijne, warme sfeer maakt dat we ons thuis voelen. Iittala’s sfeerverlichting bestaat uit een mix van lichtobjecten in een variatie van kleuren, materialen, vormen en maten. In het najaar introduceert Iittala nieuwe kleuren en compleet nieuwe producten in de collectie.

Leimu volledig van glas

De Leimu-serie van designer Magnus Pettersen bestond al uit een opvallende combinatie van fijn geblazen glas en zwaar beton. De nieuwe Leimu-lamp is volledig van glas gemaakt en een maat kleiner (240×165 mm). Het glas is met de mond geblazen door zeer vakkundige en ervaren glasblazers in de Iittala-fabriek in Finland. Met het gestroomlijnde design en het door-en-door gekleurde glas – in grijs, koper of mosgroen – creëert Leimu een warme en verleidelijke sfeer in huis. Het kleinere formaat maakt deze Leimu geschikt voor op een nachtkastje of op een plank.

Kaasa windlicht met roségoud

Designer Ilkka Suppanen raakte voor het windlicht Kaasa geïnspireerd door de lichtbakens die zeelieden de weg wezen over de onvoorspelbare Finse wateren en tegelijk een warm en veilig gevoel gaven. De theelichthouder is geliefd door zijn elegante mondgeblazen glazen design en de metalen basis waarin het licht reflecteert. Iittala komt met een nieuwe editie van helder glas en een roségoudkleurige metalen basis.

 

Klik hier om kennis te maken met de Iittala-verkooppunten op Niwzi.be!

 

 

About The Author

Lees ook