The Christmas Spirit bij Alessi is feeëriek

The Christmas Spirit bij Alessi is feeëriek

Voor hen die Kerst beschouwen als de hoogdagen van versiering: deze kerstversiering van Alessi is té mooi om niet in huis te halen!

Bijzondere ‘kersteieren’

Ontwerper Marcello Jori haalde zijn inspiratie voor ‘Faberjori’ bij de beroemde eieren van juwelier Peter Carl Fabergé. De juwelier ontwierp naar jaarlijkse traditie een uniek ei voor de Russische tsaar, als geschenk voor de tsarina. Het ei was een toonbeeld van ambacht met minutieuze details, net als deze ‘kersteieren’.

alessi kerst

De kerstversiering is van porselein, met de hand versierd met email en afgewerkt met glanzende details in reliëf. Bovendien heeft het goudgekleurde email een kleine hoeveelheid puur goud. De reeks bestaat uit zes stukken: ‘San Bambino’, ‘Mughetti e smeraldi’, ‘Mongolfiera reale’, ‘Generale Corallo’, ‘Piacere, Pulcino il Grande’ en ‘Ape dell’oro’. Vanaf € 26.

Alternatieve kerstboom

Geen zin om een echte kerstboom in huis te halen? Deze kleine kerstboom is perfect voor kleine ruimtes, winkels of hotels. De bijhorende magnetische bollen en gouden ster kan je helemaal zelf schikken.

 

 

 

 

 

 

 

Ho ho ho!

alessi kerst

De basis van ‘Bark for Christmas’ creëert een mooie setting voor de kerstversiering ‘Barksled’, ook van Boucquillon & Maaoui, of voor kleine geschenken.

Poëtische sprookjeswereld

alessi kerst

De kille, donkere winterperiode heeft ook een magisch aspect. Gepaard met sneeuw, bevinden we ons bijna in een sprookjeswereld. En het is net die wereld die Alessi illustreert in z’n nieuwste kerstcollectie ‘Blue Christmas’, ontworpen door Antonio Aricò. Het intense blauw, dat in heel de collectie terugkomt, doet denken aan de dromerige schilderwerken van Marc Chagall. ‘Blue Christmas’ toont alle emoties uit een typisch sprookjesverhaal en weerspiegelt de essentie van de winter.

Ontdek op Niwzi.be de winkelpunten van deze prachtige collectie!

 

About The Author

Lees ook