BeoSound Shape: hang jouw muur vol geluid

BeoSound Shape: hang jouw muur vol geluid

Bang & Olufsen blijft volop interessante producten uitbrengen. Ditmaal zullen designliefhebbers zich in de handen wrijven met dit opmerkelijke draadloze luidsprekersysteem dat aan de wand wordt bevestigd en helemaal opgaat in je interieur.

BeoSound Shape is een modulair luidsprekersysteem voor aan de wand en bestaat uit een combinatie van luidsprekers, versterkers en geluidsdempende elementen in een zeshoekige vorm. Die elementen bevestig je in een bepaald patroon op de muur. Al vanaf zes elementen zijn creaties mogelijk.

Zo baadt de omgeving op een unieke manier in achtergrondmuziek. Sterker nog: de elementen dragen pro-actief bij aan de akoestiek van de ruimte. De unieke resonantiedempende eigenschappen lenen zich dan ook voor gebruik in grote ruimtes, winkelomgevingen, kantoorruimtes en hotellobby’s.

Elk zeshoekig element is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet en in verschillende hoogwaardige stoffen. Wat dacht je van kleuren als Parisian Night Blue, Purple Heart, Infantry Green, Brazilian Clay, Wild Dove Grey naast de klassiek zwarte uitvoering?

Op het vlak van de stoffen werkt B&O al langer samen met de Deense landgenoten van Kvadrat. De afwerking in hoogwaardige wol is er in de volgende kleuren: Brown by Kvadrat, Moss Green by Kvadrat, Pink by Kvadrat en Dark Blue by Kvadrat.

En hoe zit het met de muziek zelf? Bang & Olufsen bedacht het “Band on the Wall’-concept, waarbij de muziek moet klinken alsof er een live optreden plaatsvindt. Een algoritme bepaalt welke muziek uit welk element naar voren komt. De centrale positie wordt ingenomen door de vocale partij terwijl de flanken plaats bieden aan de instrumenten.

De centrale hub voor het streamen van de muziek is onzichtbaar aan de achterkant van één van de zeshoeken weggewerkt. Streamen via AirPlay, Bluetooth of Chromecast, én multiroom-muziek behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Wanneer mogen we dit moois verwachten? Vanaf augustus 2017 kan je de BeoSound Shape bewonderen in de Bang & Olufsen-showrooms. De prijs van de BeoSound Shape hangt af van de keuze voor wat betreft de grootte, akoestische performance en de stofkeuze, maar volgens B&O reken je best op 4000 euro voor een standaardinstallatie.

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Lees ook