Nieuwe afwerkingen voor de geprezen Sentido en Deseo-designschakelaars

Nieuwe afwerkingen voor de geprezen Sentido en Deseo-designschakelaars

De firma Basalte is geen ‘new kid on the block’ voor de meerwaardezoeker van domotica en schakelmateriaal. Met verschillende royale realisaties wist de in 2008 opgerichte firma heel wat lof bijeen te harken bij een erg breed publiek. Voor hen zullen de Sentido (onder rechts) en de Deseo-schakelaars zonder twijfel geen onbekenden zijn.

Basalte-Nieuwe-afwerkingen2

Basalte illustreerde bij de introductie van deze realisaties uit respectievelijk 2008 en 2012 z’n tijd stevig voor te zijn, want, ook anno 2016 zijn beide aanraakgevoelige schakelaars nog steeds ongemeen populair.

Nieuwe afwerkingen

Klaas Arnout:

“Met de nieuwe fer forgé afwerkingen spelen we in op de actuele designtrends maar benadrukken we nog steeds het authentieke en tijdloze design van de Sentido en de Deseo.”

Om een nog breder publiek stijlvol te laten schakelen, introduceerde Basalte tijdens de jongste uitgave van verlichtingsbeurs Light+Building in Frankfurt recent nog verschillende nieuwe afwerkingen voor de alom gesmaakte schakelaars.

Meer dan ooit zorgen de nieuwe afwerkingen ervoor dat je een schakelaar echt kan poneren als waar designstatement. Dit wordt bekomen door de combinatie van enerzijds het materiaal – edele metalen – en anderzijds de actuele afwerking – het manuele kraswerk (fer forgé)- , een kolfje naar de hand van interieurvormgevers en architecten.

Basalte-Nieuwe-afwerkingen3

De nieuwe afwerkingen komen perfect tegemoet aan actuele interieurtendenzen, zoals stijlvol zwart en donkergrijs, over klassiek brons tot fonkelend rosé.

Form meets function

Basalte-oprichter Klaas Arnout verwoordt het als volgt: “Sentido en Deseo zijn sinds het begin al onze blikvangers geweest. Met de nieuwe fer forgé afwerkingen spelen we in op de actuele designtrends maar benadrukken we nog steeds het authentieke en tijdloze design van onze schakelaars.”

De queeste die de ambitieuze zaakvoerder ondernam – het combineren van esthetiek en techniek, kende in ieder geval heel wat weerklank. De afgelopen jaren was Basalte immers al verschillende designprijzen uit de brand te slepen met zowel de Sentido als de Deseo, en niet meer dan terecht! Maar oordeel vooral zelf!

 

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook