Ga met Invisible voor een opvallend onopvallende schakelaar

Ga met Invisible voor een opvallend onopvallende schakelaar

Technische producten komen slechts zelden aan bod op dit portaal, of het moet zijn dat ze ook echt designgewijs kunnen resulteren in een meerwaarde voor uw interieur. Tijdens de jongste editie van de verlichtingsbeurs Light + Building (en ook tijdens de daaraan voorafgaande uitgave van Batibouw) konden we alweer zo’n – laat ons eerlijk zijn – zeldzaamheid ontdekken. De stand van de Brugse firma Duotecno, totaalaanbieder van domoticasystemen en schakelmateriaal, was het decors voor deze ontdekking.

Opvallend onopvallend

De reden waarom we dit nieuwe product in het lijstje van de unica van eerder technische maar evenzeer stijlvolle producten plaatsen, is simpel: de Invisible is opvallend onopvallend en etaleert heel wat klasse, zonder aan gebruikscomfort te moeten inboeten en zonder al te overdadig of futuristisch over te komen.

De Invisible, in principe een universele inbouwdoos die moet toelaten om schakelaars naadloos in te bouwen, is het resultaat van de samenwerking tussen de firma’s Duotecno en verlichtingsfabrikant Xillo (dat begin 2015 een doorstart maakte van een bestaand merk). Een in de muur verzonken schakelaar, naadloos ingewerkt, was wat beide bedrijven met de ontwikkeling vooropstelden, en het resultaat mag er wezen.

Zo is er naast de ‘gewone’ verzonken schakelaar, ook een variant die te overschilderen of zelfs te behangen valt, wat de uitstraling van de Invisible alleen nog maar meer ten goede komt.

Zelfs niet meer nodig om op de schakelaar te drukken

Niet alleen qua uitstraling, maar ook qua performantie heeft de Invisible behoorlijk wat in z’n mars. Zo hoef je de schakelaar niet eens meer aan te raken, de obligatoire controls worden immers al geactiveerd wanneer je nadert bij een van de vier vlakken van de Invisible. De leds die de verzonken randen van de opvallende schakelaar accentueren, zijn standaard ingeschakeld, maar lichten op wanneer een functie wordt ingeschakeld.

Zoals gezegd: de Invisible oogt klassevol, en hoewel het haast lijkt of ledverlichting een must is om meubilair die moderne uitstraling te geven, doet de integratie van leds in de Invisible bovenal natuurlijk aan, en dus niet hyperfuturistisch. De grens is vaak dun, maar Duotecno & Xillo bleven met deze ontwikkeling het stijlvolle traject bewandelen, zonder zich te laten verglijden (of verleiden) tot hypes.

Maak kennis met Invisible in Brugse showroom

Een geslaagd en gesmaakt recept, waar design en techniek elkaar ontmoeten, is dus het minst wat we kunnen zeggen over de mooie Invisible. Wie de Invisible in levende lijf wil zien (of net niét zien ;-), kan terecht in de gemeenschappelijke showroom van Duotecno en Xillo in Brugge.

De showroom is opgevat als een interactieve belevingsruimte, waar je tal van oplossingen (weliswaar op afspraak) kan ontdekken. Allen daarheen, zou ik zo zeggen!

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Lees ook