De Bouroullecs zetten met Serif TV’s de puntjes op de I

De Bouroullecs zetten met Serif TV’s de puntjes op de I

Vanaf 10 juni staat alles weer heel even in het teken van Koning Voetbal. Om aan te tonen dat het hele gebeuren weldegelijk ook te rijmen valt met design, plaatsen we graag per land telkens één of meerdere producten op het voorplan. Steevast hebben ze – vaag of duidelijker afgebakend – iets te zien met het hele gebeuren.

Frankrijk

Frankrijk is als gastland de natie die het Europees Kampioenschap op gang mag trappen tegen Roemenië. Daarom gingen we op zoek naar een Franse insteek, wat ons bracht tot deze mooie Samsung Serif-televisies.

Maar Samsung is toch Zuid-Koreaans?’, horen we je al denken… Even geduld. De Samsung Serif’s zullen in België namelijk worden verkocht in enkele Vitra-verkooppunten. ‘Komaan, Vitra is toch Zwitsers?’ Terechte opmerking. De broertjes Bouroullec die de Serif’s wisten te ontwerpen, zijn echter wél Frans in hart en nieren!

Decozine---Samsung-Vitra-Serif-2

Carte blanche

Ronan & Erwan Bouroullec hebben al heel wat lof geoogst, onder meer in dienstverband voor Vitra, voor wie de broertjes onder meer de Alcove Highback Sofa of de Corniches-wandplankjes wisten te ontwerpen. Met hun reputatie als garantie besloten de beleidsvoerders binnen Samsung de broertjes carte blanche te geven bij het ontwerpen van een design-tv.

En het resultaat is opvallend, dat is wel het minste wat je kan zeggen. Waar het credo van elektronicafabrikanten nagenoeg unaniem ‘dunner is mooier’ luidt wanneer het over televisies gaat, kiezen de creatieve broers weerbarstig voor een net meer geprononceerd frame. Het lijkt wel een soort schilderijlijst, een omkadering die het beeld- en klankspel binnenin nog extra in de verf moet zetten.

SamsungSerif2

Serif TV

Het design van deze 6-ledige familie van televisies zorgde meteen ook voor de naamgeving ervan. Het profiel van de Serif ziet er immers uit als een grote (geschreefde) I, met een breder vlak boven- en onderaan. Opvallend: bij de familie heeft men het niet over formaat in inch, maar over Mini, Medium en Large, terwijl het Samsung-logo heel subtiel is aangebracht. Het toont aan dat men de serie ook écht wil profileren als designstatement, en niet als technische uitdager van andere zogenaamde ‘designtelevisies’.

Hoewel: ook deze Serifs zijn voorzien van de nodige toeters en bellen om het gebruiksgemak te verhogen, zoals wifi en bluetooth. De Serif TV is er dus in 3 formaten en drie kleuren: donkerblauw, bordeauxrood en wit.

Klik hier om producten in te laden

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook