Hoe energiezuinig is jouw favoriete haard?

Hoe energiezuinig is jouw favoriete haard?

Het energielabel (van A tot G) voor elektrische apparaten is alom bekend: hoe groener het label, hoe groener het toestel. Voor haarden is vanaf 1 januari een energielabel verplicht en dankzij Dru kunnen we nu al de letters en kleuren prijsgeven.

Dru haarden

Het energielabel geeft de energie-efficiëntie weer met letters en plusjes tussen A+++ en G

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2018 moeten gashaarden voldoen aan verplichte energie-efficiëntie-eisen en emissie-eisen voor ze op de markt komen.  Enkel houtkachels krijgen hiervoor uitstel tot 2022. Daarenboven wordt het energielabel vanaf die dag verplicht voor alle kachels en haarden, net zoals dat nu het geval is voor bijvoorbeeld een koelkast.  Dit label geeft de energie-efficiëntie weer met letters en plusjes tussen A+++ en G.

Hoe lees je energielabels?

Een energielabel zegt iets over het energieverbruik van een apparaat.  Met andere woorden, hoe efficiënt gaat het apparaat met energie om? Iedereen begrijpt dat een grote vriezer in de keuken meer energie verbruikt dan een klein koelkastje op een studentenkamer.

Toch kan die vriezer een label A++ hebben, terwijl het koelkastje niet verder komt dan een magere C.  Die vriezer gebruikt zijn energie dus stukken efficiënter dan de koelkast uit het voorbeeld.  Algemeen kun je dus wel stellen dat bij vergelijkbare apparaten en bij een vergelijkbaar verbruik, het apparaat met het beste energielabel het zuinigst is.

Goed nieuws voor de consument

Een energielabel op een haard geeft aan hoe energie-efficiënt de haard werkt en dat is alleen maar goed nieuws voor de consument.  Hoe zuiniger de haard, hoe lager het energieverbruik en hoe beter voor de portemonnee!

Haardenfabrikant Dru pakt nu al uit met energielabels voor alle haarden uit hun aanbod!

Is jouw favoriete haard groen?

Een Dru Maestro haard heeft bijvoorbeeld energielabel A. Dat is met andere woorden een haard die sfeer, functionaliteit en energiezuinigheid optimaal combineert.  Mooi voor in huis én ook mooi voor de portemonnee.

Ben je benieuwd naar het energielabel van jouw favoriete haard?  Bekijk het volledige assortiment haarden van Dru op Niwzi.be en vraag het energielabel op bij jouw dichtsbijzijnde kachelspecialist!

 

Bron: Dru

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Lees ook