Verlichting van de bovenste Tree

Verlichting van de bovenste Tree

Het Turkse Nude Glass, bekend van onder meer de Mr. & Mrs.-waterkaraffen, de Mono & Mira lampen en de Monobox vazen, is er sinds kort met een prachtige nachtlamp op eiken voet. De Tree is (net als Mr. & Mrs. overigens)  een ontwerp van de Turkse designer Erdem Akan. De man wou naar eigen zeggen een verwijzing brengen naar de natuur, door hout te combineren met glas zo helder als de hemel, of, voor wie wil ook een subtiel groengetint glas. Het warme licht dat uit de stolp voortkomt, brengt een warme sfeer teweeg, perfect om tot rust te komen na een gezellige avond met vrienden.

Turkije-NudeGlass2

Dat de Turkse Erdem Akan als geen ander oud en nieuw en Oost en West weet te verenigen, hoeft niet te verwonderen. Terwijl z’n geboorteplaats Istanbul sowieso al bekendstaat als een bakermat van stromingen en culturen, als stedelijke grens tussen Europa en Azië, volgde de gerenommeerde ontwerper z’n designopleiding ook nog eens in het Verenigd Koninkrijk. Daar kwam hij meer nog dan in Turkije in aanraking met de Noordse Scandinavische ‘ways of designing’, iets wat nog steeds iet of wat gereflecteerd wordt in de ontwerpen van Akan.

De talentvolle designer (°1973) is er van bij de oprichting van het mooie glasmerk dat Nude is, bij, en geniet ook ten volle van de vrijheid in ontwerpen dat het merk hem verleent.

Meer van dat, graag, want wij zijn in ieder geval fan!

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook