Teuco met opvallend Accademia bad

Teuco met opvallend Accademia bad

Mogelijk maken wat gisteren nog niet kon

‘Luxe’. De concrete invulling van het begrip is voor iedereen anders. De Italiaanse firma Teuco verklaart luxe, als ‘het vandaag mogelijk maken van iets waarvan we het gisteren nog onmogelijk achtten’. De fabrikant is er met eigen bewoording dus in geslaagd luxe te creëren, door klassieke elementen te verbinden met het postmodernisme. Het geesteskind? Het Accademia Pop bad, een waar collector’s item!

Accademia badkuip

Balans tussen stromingen

Het Accademia bad (180 x 80 x59 cm) is gestoeld op een balans tussen materiaal en vorm, tussen mode en ontwerp, een stroming waarin Teuco zichzelf klaarblijkelijk constant heeft uitgedaagd om de grenzen te verleggen. Het resultaat oogt eenvoudig, doch luxueus. In deze badkuip zijn elementen uit het verleden, heden en toekomst samengevloeid en naadloos versmolten. De Accademia Pop, een beperkte uitgave van de hand van designer Carlo Colombo, in een hokje duwen is met andere woorden onmogelijk.

Moeilijk om neutraal te blijven

Toegegeven, het resultaat is opvallend, en beweegt de gemoederen… Gezien de Accademia Pop zo uitgesproken is, is het ook goed mogelijk dat de schare fans ook mogen rekenen op een groepje tegenhangers, hoogstwaarschijnlijk adepten van de ‘less is more-badkamer‘, waar kleurschakeringen, om de combinatie met houttinten na, zelden voorkomen.

Accademia badkuip

Ongeacht de verdeeldheid van de meningen over het ontwerp, is Teuco er met het ontwerp dit jaar toch in geslaagd een reddot award in de wacht te slepen. De Accademia Pop werd gelauwerd om het unieke en innovatieve karakter van de badkuip.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook