Ethnicraft toont hart van hout

Ethnicraft toont hart van hout

Een passie voor hout. Velen prediken het, maar slechts weinigen slagen er écht in deze voorliefde onvoorwaardelijk tot uiting te laten komen in hun ontwerpen. Zo niet Ethnicraft, een Belgische onderneming die pas in de jaren ’90 boven de doopvont gehouden werd door Philippe Delaisse en Benoit Loos.

Tijdens verscheidene ontmoetingsmomenten dit voorjaar (IMM, Maison & Objet, Ambiente én Batibouw) konden we met eigen ogen vaststellen dat het Antwerpse merk er als geen ander in slaagt om de warmte van massief materiaal te koppelen aan meubelen met een tijdloos design.

Ook dit jaar komt Ethnicraft, intussen naar aloude gewoonte, met een nieuwe collectie, waarbij het nodige respect wordt opgebracht naar de waarde van het hout. De onderneming werkt enkel met eerlijk FSC-gelabeld teak- of eikenhout. Sinds enige tijd is ook walnoot aan een stevige opmars bezig.

Qualitime

Ethnicraft-Qualitime4

Natuurlijk is hout fantastisch, maar komt het niet nog meer tot zijn recht wanneer het contrasteert met een ander materiaal? Tijdens Batibouw, waar de focus in tegenstelling tot de andere beurzen eerder kwam te liggen op het badkamergebeuren, was het fantastische resultaat van de koppeling hout-Corian bij een badkamercollectie te zien op de Ethnicraft-stand.

Het grote voordeel van de krasvaste volkunststof DuPont Corian is hoe je het materiaal kan vormgeven. De 12 mm dikke tablet van de Qualitime-wastafel kreeg een zacht glooiende ovalen insprong mee, wat, zeker in combinatie met de hagelwitte kleur, een streling voor het oog blijkt.

Ethnicraft Qualitime badkamer

 

Door deze prachtige welving te kruisen met het sober en strak vormgegeven massief eikenhout, verkrijg je een prachtig warm resultaat dat nagenoeg iedereen beweegt.

Het prachtig meubel met de geïntegreerde Corian-wastafel is er in drie maten. Zo is er allereerst de 90 cm brede versie met enkele wastafel. De lijn wordt vervolledigd door een meubel met twee wastafels van ofwel 140, ofwel 185 cm breed.

Ethnicraft-Qualitime3

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook