Speels maar ook stijlvol: de Kartell by Laufen-badkamer

Speels maar ook stijlvol: de Kartell by Laufen-badkamer

Wat krijg je als je Italiaanse creativiteit en kleuren mixt met de Zwitserse manier van ontwerpen? Nee, dit is geen begin van een mop, maar sinds eind 2013 wel het begin van een prachtig verhaal, een samengaan van contrasterende stijlen in de badkamer, onder de noemer Kartell by Laufen.

Aan de ene kant van deze kroniek vinden we meubelmaker Kartell: Italiaans, creatief & kleurrijk, wat mede toe te schrijven valt aan het slim gebruik van kunststoffen. Aan de andere zijde zien we sanitairspecialist Laufen: Zwitsers, strak, betrouwbaar & innovatief wat de productie van keramisch sanitair betreft. Sinds eind 2014 bundelen beide bedrijven hun ervaring – samen goed voor ruim anderhalve eeuw! – om tot dit gezamenlijk innovatieproject te komen.

Kartell by Laufen

Het bindmiddel tussen beide stijlen wordt ingevuld door het Milanese designduo Ludovica+Roberto Palomba, een referentie op vlak van badkamerdesign. De badkamer is, veel meer dan vroeger, een belevingsruimte waar je tot rust hoort te komen, en waar het emotionele primeert boven het functionele. Iets wat de

Het is de kunststof die, in tal van semi-transparante kleuren, een brede waaier van kleuren laat contrasteren met de strakke geometrie van de keramische badkamerelementen. Een perfecte symbiose tussen geometrische & organische vormen dus, met als protagonisten het transparante polycarbonaat en het revolutionaire SaphirKeramik, een keramieksoort die slechts half zoveel weegt als gewoon keramiek, maar wel dezelfde sterkte en krasvastheid heeft. Hierdoor wordt het mogelijk dunnere en lichtere wastafels te ontwerpen, met in de hoeken ene maximale radius van 1 à 2 mm (voorheen was dit 7 à 8 mm).

Kartell by Laufen

Kartell by Laufen laat primaire kleuren achter en voegt kleurrijke, lichte horizonten toe aan die ruimte in huis waar de zintuigen zich overgeven aan de emoties, waardoor je badkamer als het ware een mini-gallerij wordt waar je heerlijk kan ontspannen.

De omvangrijke collectie omvat naast badkamermeubels ook tal van wastafels, baden, kranen & accessoires, de kunststof elementen zijn te verkrijgen in de gekende Kartell-kleuren oranje, blauw, amber en fumé, wat een prachtig contrast met het witte keramiek oplevert.

 

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook