Lightyears DK breidt Caravaggio-familie uit met Read

Caravaggio Read is de jongste aanvulling op de intussen haast iconische gelijknamige reeks van Cecilie Manz voor het Deense Lightyears DK. Caravaggio stond al te boek als een haast schilderachtige familie – het dankt z’n naam dan ook aan een Italiaanse barokschilder uit de 16e en 17e eeuw -, maar met de Read krijgt het karakter van de gehele familie nog wat meer bijklank.

Read omvat zo’n 12 verschillende armaturen over bijna het gehele spectrum, dus zowel tafel-, vloer- als wandlampen, telkens voorzien van een matlak in zwart, wit of lichtgrijs.

Door de buigzame standaard kan je het lampkapje telkens precies richten waar je een lichtbundel nodig acht. Door middel van de handige aanrakingsgevoelige  drietrapsdimmer kan je op een eenvoudige manier de lichtintensiteit opdrijven of net wat terugschakelen.

Wil je liever geen strak gerichte lichtbundel (wat het geval is bij de metalen kapjes), kan je opteren voor een opaal versie. Deze zorgt immers voor een warmer diffuus lichtschijnsel. .

Caravaggio

Al sinds z’n marktintroductie in 2005 (ineens ook de oprichting van de firma Lightyears) weet het geesteskind van designer Cecilie Manz een steeds groter wordende schare fans te bekoren. Met inbegrip van de nieuwe Read-elementen, omvat de totale Caravaggio-familie intussen zo’n 34 hanglampen, 10 tafellampen, 7 vloerlampen en 4 wandlampen. Je kan ze intussen spotten op tal van locaties, van de meest exclusieve hotelomgevingen, over minimalistische cafés of winkels tot de woningen van particuliere liefhebbers… Wat uiteindelijk ook niet hoeft te verwonderen, gezien de tijdloze uitstraling van de familie, toch?

Lightyears zelf werd in 2015 een onderdeel van de gerenommeerde groep Republic of Fritz Hansen, gekend van onder meer dit designicoon.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook