Choc-o-lat, de rock’n roll-parasol

Choc-o-lat, de rock’n roll-parasol

Hoewel parasols doorgaans niet echt bekend staan om hun hoge rock’n roll-gehalte, weet Sywawa je met de Choc-o-lat een toch wel heel erg lekker exemplaar voor te schotelen. Dat de Choc-o-lat er kwam in samenwerking met een chocolatier, de Belg Dominique Persoone (The Chocolate Line), valt immers hoegenaamd niet te ontkennen.

Het was Pierre Christiaens, CEO van het Brugse Symo Parasols, het bedrijf achter het merk Sywawa, die Persoone prikkelde door hem uit te nodigen tot een samenwerking rond het thema ‘chocolade parasol’. De chocolatier nam in eerste instantie naar eigen zeggen een afwachtende houding aan. “Wat heeft chocolade in godsnaam met een parasol te maken?”, klonk het.

Die avond kreeg Persoone echter een Dame Blanche voorgeschoteld, met een aha-erlebnis tot gevolg. “Onmiddellijk zag ik de chocoladeparasol voor mij. En het resultaat mag er wezen, de Choc-o-lat valt op!”

Sywawa

Sywawa is een high-end collectie van design parasols met heel wat internationale allure. Het Brugse bedrijf wist met heel wat spraakmakende ontwerpen intussen een pak internationale design awards binnen te slepen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat je de Sywawa parasols dan ook terug kan vinden op toplocatie over de hele wereld, van L.A. tot Ibiza, van Saint-Tropez over de Malediven tot in Australië en China.

Bloom_Crop

En als we er dan nog een ander ontwerp mogen uitpikken, doe ons dan maar de Bloom, simpelweg omdat hij zo opvalt en zo schitterend luchtig is. Dat de Bloom geïnspireerd is op de zomer en op de fleurige natuur valt niet te ontkennen. De stoffen ‘bloemenblaadjes’ evolueren gestaag van maagdelijk wit tot sensueel frambozenrood. De Bloom krijgt hierdoor een geheel eigen uitstraling, je terras een speelse, zomerse toets. Bloom heeft een diameter van 3 meter.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook