CEA stelt UP & DOWN-badkamerkranen voor

CEA stelt UP & DOWN-badkamerkranen voor

Het Italiaanse CEA streeft naar een compleet aanbod aan strak functioneel kraanwerk voor zowel badkamer als keuken, als antwoord op de eisen die moderne architectuur stelt. Een van de jongste creaties, ontsproten uit een partnership tussen de creatieve kronkels van de Braziliaanse ontwerpstudio MK27, opgericht door architect Marcio Kogan, en de technologische expertise van CEA, leverde de Up & Down-kraan op.

Opvallend design valt in de smaak & in de prijzen

Met het opvallende design gooide CEA hoge ogen tijdens de lancering op het Salone del Mobile in Milan, een eerste succes dat haast onmiddellijk ook navolging kreeg door de bekroning 2014 AB Best Product Award.

CEA up down 2

Materiaalkeuze

De Up & Down-badkamerkranen zijn opgetrokken uit een combinatie van AISI 316/L, een roestvrije staalsoort met karakteristieken die de duurzame, ecologische gedachte ondersteunen en Pure Gel, een materiaal dat instaat voor de Soft Grip-bediening van de kraan.

Gewoon spoelen of fonteineffect

Drie spuitmondjes zorgen voor een homogene distributie van het water, en dit onder een druk van 5 liter per minuut. Door een simpele draai aan de kraankop wordt het water omgeleid naar slechts één van de drie spuitmonden, waardoor een watervaleffect ontstaat (immers, het water valt niet langer loodrecht naar beneden, maar maakt eerst een zijwaartse beweging) en het waterverbruik terugvalt tot 2 liter per minuut.

Strak rvs in combinatie met contrasterende handgrepen

De UP & DOWN-kraan komt voor in de kleuren matzwart, transparant antracietgrijs en mat zijdewit, tinten die telkens mooi contrasteren met het strakke design en rvs van het kraanwerk.

In België fungeert Jan Contreras als agent voor CEA.

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook