Wever & Ducré maakt indruk met chique Shiek, retro Wetro en wonderlijke Wiro

Wever & Ducré maakt indruk met chique Shiek, retro Wetro en wonderlijke Wiro

Wever & Ducré wist zich in een tijdspanne van iets meer dan 30 jaar een meer dan gedegen reputatie te scoren als toonaangevende producent van verlichtingsarmaturen. Zo is het merk anno 2016 op tal van mondiale hotspots terug te vinden. Laatst was ondergetekende nog in Madrid, waar ik pas een half uurtje na m’n aankomst in de etalage van een verlichtingszaak begroet werd door een heerlijke ‘From Belgium with love‘, een motto geflankeerd door enkele designs en het logo van Wever & Ducré.

Het merk kan dan ook terecht fier zijn op de mooie designs in het portfolio. Laatst nog, tijdens de verlichtingsbeurs Light+Building pakte Wever & Ducré uit met enkele nieuwe armaturen, waarvan we er graag enkele voor je – euheum – uitlichten.

Wiro

Wiro1

De Wiro-familie wist bij ons een gevoel van herkenning te onttrekken. De vormelijke vergelijking met de talrijke bijzettafeltjes (comingB bijvoorbeeld), papiermandjes (de Wire Bin van het Deense Menu) maar ook vazen (de Sciortino-reeks van Serax) gaat op, al slaagt Wever & Ducré er ook zonder problemen in de familie een eigen identiteit te geven.

Bij de stijlvolle ‘diamond-style’ verlichtingsfamilie lijkt het wel of architect-designer Bernd Steinhuber erin geslaagd is z’n potloodlijnen ineens om te zetten naar staaldraad. Het resultaat is opvallend licht, met een helder schijnsel dat enkel gefragmenteerd wordt door de opvallende structuur van de armatuur zelf.

Ze laten zich onderling perfect combineren in vorm en kleur, maar kunnen perfect als enkelvoudig lichtelement worden opgehangen, met eenzelfde verhelderende sfeer als gevolg.

Wetro

Wetro1

Wie het nodige contrast in zijn of haar interieur opzoekt, zal in de meeste gevallen niet enkel dynamiek in kleur zoeken, maar ook in uitstraling. Niet zelden valt dan ook de keuze op enkele retro-elementen die bijdragen tot de charme van een ruimte. Als antwoord op dit vraagstuk voorziet Wever & Ducré in de Wetro-familie. Het ambachtelijk geblazen glaswerk is er in drie verschillende afmetingen die je net als de Wiro perfect kan combineren, òf je kan ervoor opteren slechts één centraal element op te hangen.

De mooie tint die Wetro uitstraalt, komt voort uit het feit dat het glaswerk verkoperd of chemisch gezwart is. De flair die deze beide technieken de Wetro meegeven, zijn ongezien en zijn zo onmiskenbaar een meerwaarde voor iedere woning, bar of restaurant…

Shiek

Shiek1

‘Nomen est omen’ zegt men weleens, iets wat zeker ook bij deze armatuur toepasselijk is. Shiek oogt in vorm én kleurtemperatuur van het licht exclusief, chic…, en is in die optiek vast en zeker een vormelijke verrijking van heel wat interieurstijlen. De trechtervormige Shiek is er met een zwart, wit of goud- of koperkleurig jasje. Ook de binnencoating van de minimalistische trechter is er in goud of koper, wat ineens ook de reden is waarom chic zo’n rijkelijk warm sfeerlicht voortbrengt. Een juweeltje, toch?Reageer

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook