Maak kennis met De Tien (mocht je ze nog niet kennen!)

Maak kennis met De Tien (mocht je ze nog niet kennen!)

Brussels Design September werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd, een jubileum dat Design Vlaanderen luister wenst bij te zetten door recent werk van de 10 Designers van het Jaar te bundelen in de Design Vlaanderen Galerie (Kanselarijstraat 19 te Brussel). De tentoonstelling is opgenomen in het parcours van Design September. Het bezoek kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling Muller Van Severen – Designer van het Jaar 2015. Deze tentoonstelling loopt nog tot en met 4 oktober in Bozar. Het event rond De Tien eindigt een dagje vroeger en loopt met andere woorden nog tot en met komende zaterdag 3 oktober.

Decozine-DeTien7b Decozine-DeTien8b Decozine-DeTien6b Decozine-DeTien5b Decozine-DeTien4b Decozine-DeTien3b Decozine-DeTien2b Decozine-DeTien1b

De geschiedenis van de prijs Designer van het Jaar

Met de prijs zochten initiatiefnemers Stichting Interieur en uitgeverij Roularta indertijd naar een manier om talent van eigen bodem een prominente plek te geven en jonge Belgische ontwerpers bij een nationaal en internationaal publiek bekend te maken. De designprijs Designer van het Jaar was geboren.

De shortlist van gelauwerde designers wordt intussen ingevuld door Alain Berteau (2006), Nedda El-Asmar (2007), Stefan Schöning (2008), Sylvain Willenz (2009), Bram Boo (2010), Nathalie Dewez (2011), Alain Gilles (2012), Jean-François D’Or (2013), Marina Bautier (2014) en tenslotte dit jaar het designduo Muller Van Severen (2015). Elk hebben ze hun eigen identiteit en handtekening, een eigen manier van werken en een eigen domein. Van meubelontwerp en lichtdesign tot productontwikkeling en totaalinrichtingen. Allen hebben ze steeds weten te overtuigen met hun ontwerpen. Soms ingenieus, soms pure poëzie. Vaak gekenmerkt door een heldere lijn.

Ook de internationale designscène mocht intussen kennismaken met De Tien. Hun ongebreidelde creativiteit en ver doorgevoerde professionaliteit maakt elk van hen ondertussen enorm gegeerd bij buitenlandse designbedrijven.

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook