Dampend sfeerlicht met Atmos

Dampend sfeerlicht met Atmos

Een designlamp die net dat ietsje meer biedt, zo kan je de Atmos van de Franse designer Arturo Erbsman omschrijven. De ballonvormige lamp bevat immers water, en van zodra het licht aangaat, ontstaat er waterdamp en uiteindelijk ook condensvorming op de binnenzijde van het glas.

De druppeltjes worden steeds groter, en resulteren in een prachtig fascinerend schijnsel. De lamp blijft ook steeds in beweging, want wanneer de druppels te groot worden, glijden ze langsheen de glaswand opnieuw naar de aluminium lampsokkel.

Atmos 2

Met het lumineuze design kaapte Erbsman overigens de Biennale Interieur Award tijdens de jongste editie van de vermaarde beurs weg.

Wie wil kan de Atmos ook zelf ontdekken tijdens Maison & Objet van 23 tot 27 januari 2015 in Parijs, en dit in Hal 7!

Het concept was overigens niet nieuw. Ook de Spaanse designer Roger Arquer experimenteerde in het verleden reeds met verlichting waarbij condens op de glaswand ontstaat. Het resultaat was deze Dramprom uit 2009.

Dramprom

Fan van deze verlichtingsvormen? Laat het ons weten!

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook