Team7 biedt je met Cubus Pure ruimte voor ontspanning

Team7 biedt je met Cubus Pure ruimte voor ontspanning

Televisiemeubels zijn nu niet echt de meubelstukken die we – onbewust – vaak aan bod laten komen op dit e-zine. Maar dat ook wij de bal wel ‘ns mis kunnen slaan, illustreert het Oostenrijkse Team7 met deze mooie Cubus Pure, een tv-meubel zonder weerga in z’n eigen categorie.

Team7-Oostenrijk-C

Ambachtelijk én modern

De sleutel tot de totstandkoming van dit mooie stuk zit ineens ook verweven in de identiteit van de Oostenrijkse aanbieder. Zelf kwam ik pas in 2014 voor het eerst in contact met de aanbieder, maar bij die eerste aanblik was ik meteen een vogel voor de kat.

De uitstraling van het prachtige en ambachtelijk verwerkte hout (toen tijdens een internationale keukenbeurs) bracht me eensklaps terug naar m’n jeugdvakanties in Oostenrijk, waar het ambachtelijk omgaan met hout in het DNA van de plaatselijke bevolking ingebakken lijkt te zijn.

Als geen ander weet Team7 houtwerk zo te combineren met zowel andere materialen, als moderne technologieën, dat het resultaat een soort tijdloze attractiviteit verkrijgt. En dat is bij de Cubus Pure niet anders.

Team7-Oostenrijk-B

Klankontwikkeling

Een ambachtelijk perfect vervaardigde corpus uit zuiver natuurhout zorgt voor een optimale klankontwikkeling – vergelijk het maar met de hoge eisen die aan een klankkast van een authentieke Stradivarius worden gesteld -, terwijl er ook doordachte aandacht werd geschonken aan de uiteindelijke functie van het stuk: entertainmentsystemen huisvesten en de tv op een ordentelijke manier ondersteunen… Zonder ‘kabelchaos’ als het even kan!

Missie geslaagd, want het stuk verbindt als geen ander noten-, beuken-, eiken-, esdoorn- of kersenhout met verschillende glastinten en akoestische stof waarachter je de luidsprekers kwijt kan. Dat ook de kabels ook mooi weggewerkt zitten in de standaard die de tv zelf ondersteunt, is voorzienig van de Oostenrijkse productontwikkelaars.

Ruimte voor ontspanning

Net als de ruimte die er is voorzien voor de apparaten. Consoleadepten zullen misschien wel al eens het onfortuinlijk overhitten van de interne processor hebben kunnen ervaren. Door voldoende ruimte in te calculeren, is de kans hier bij deze Cubus Pure nagenoeg onbestaande.

Niet alleen fantastisch mooi, maar bovenal ook praktisch, iets waar Team7 een patent lijkt op te hebben. Wij kijken in ieder geval al uit naar hun volgende realisatie!

De prijzen van deze mooie meubelfamilie variëren, afhankelijk van het gekozen type, van iets meer dan 1000 euro tot een kleine 4500 euro.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook