Smartphone draadloos opladen met Ikea-meubels

Smartphone draadloos opladen met Ikea-meubels

Straks kan je simpelweg je smartphone draadloos opladen met je nachtkastje. De Zweedse meubelreus Ikea maakt van zijn nieuwste collectie woonproducten handige oplaadhubs.

Meubel en oplader in één: het lijkt wel een scène uit een science-fiction film, maar als het aan Ikea ligt wordt dat binnenkort de normaalste zaak van de wereld.

De collectie voor draadloos opladen vormt een onderdeel van het langetermijnproject Home Smart. Uit intern onderzoek en huisbezoeken door Ikea blijkt dat mensen een grondige hekel hebben aan de wirwar van kabels en snoeren doorheen de woning.

Draadloos opladen via Qi-technologie

De technologie voor draadloos opladen die Ikea gebruikt, is gloednieuw en gebaseerd op de internationale standaard Qi. Het grote voordeel hiervan is dat de opladers die zitten weggewerkt in de meubels compatibel zijn met smartphones en tablets van verschillende merken.

Mochten er nog apparaten tussen zitten die niet overweg kunnen met Qi, dan voorziet Ikea enkele hoesjes die dienen als Qi-ontvanger. Bovendien is het perfect mogelijk verschillende toestellen tegelijk op te laden.

De meubels zelf moeten uiteraard worden aangesloten op een stopcontact. Ikea heeft ook plannen om aparte kits te verkopen die je zelf dan kan inbouwen in bestaand meubilair of doe-het-zelf projecten.

Vanaf 15 april 2015

De nieuwe collectie woonproducten van Ikea wordt op 15 april gelanceerd op Salone del Mobile in Milaan, een belangrijke designbeurs. Diezelfde dag nog kan je ze ook bewonderen in de Belgische woonwarenhuizen van Ikea.

About The Author

Lees ook