Occhio meets Audi: een synthese van vorm, design & technologie

Occhio meets Audi: een synthese van vorm, design & technologie

Zelden twee verschillende industrieën zoveel cohesie zien vertonen als het Duitse Occhio en autofabrikant met een gezamenlijke realisatie die de naam Sintesi meekreeg. Het verlichtingssysteem kwam tot stand toen verlichtingsfabrikant Occhio de handen besloot in elkaar te slaan met het Audi Industrial Design-team.

Branche-overschrijdende synergieën

In eerste instantie opzienbarend, maar het dient gezegd: beide bedrijven tonen meer synergieën dan we op het eerste opzicht hadden durven aannemen. Allebei gaan ze immers steevast op zoek naar innovatieve productconcepten, elk in hun respectievelijke branche.

De verwachtingen konden dan ook hoog gespannen zijn, gezien de reputatie die beide bedrijven voorafgaat. Maar, we menen te kunnen stellen dat die torenhoge aspiraties met de Sintesi vast en zeker werden gelost. Of wat had u gedacht?

Occhio-Sintesi03

Technisch en designgewijs tip-top

De gemeenschappelijke realisatie vloeit voort uit een volledig nieuwe interpretatie van licht en verlichting. Het fascinerende resultaat vervat design, functionaliteit en innovatieve led-technologie op een eenvoudige manier in een kleine behuizing.

De armaturen vinden hun oorsprong in een modulaire systeem ontwikkeld door Occhio, waarbij een ‘head’ kan op verschillende body’s worden geplaatst, naargelang de toepassing. In de Sidelight-versie wordt de led-technologie toegepast die ook wordt gebruikt in de Audi-koplampen. Het led-licht wordt door een hoognauwkeurige lichtgeleider gestuurd zodat het gelijkmatig wordt verdeeld en optimaal geschikt is om bijvoorbeeld een werkplek te verlichten.

Occhio-Sintesi02

De armaturen zijn bijzonder minimalistisch opgevat, met quasi integrale focus op de essentie: licht. Sintesi bestaat uit hoogwaardig aluminium, en is verkrijgbaar zwart, zilver of goud (telkens mat). Wie nu al richting de auto rent, moeten we helaas wat geduld aanmanen: de Sintesi komt pas vanaf 2017 op de markt…

Conclusie: een geslaagd partnership, al valt het evenwel af te wachten of ook Occhio z’n steentje zal bijdragen in de omgekeerde richting wanneer Audi start met het ontwerp van z’n eerstkomende berline of supercar…

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook