Modern modulair minimalisme: maak kennis met String

Modern modulair minimalisme: maak kennis met String

Hoewel we het op Decozine.be geregeld hebben over Scandinavisch design, kunnen we (in tegenstelling tot de Deense merken) niet één – excuus – Zweeds designlabel instant voor de geest halen… Of toch: String Furniture! (En nee, we willen zelfs niet overwegen dat andere Zweedse merk als designmerk te klasseren 😉

De oprichting van het merk gaat terug tot het gezegende jaar 1949, maar brengt anno 2016 vreemdgenoeg een warmtegolf vanuit het Noorden naar onze contreien. Het kastenmerk is hotter dan ooit, en prijkt in tal van fancy modeblaadjes als hebbeding bij uitstek.

Minimalistische modulariteit

De reden? De minimalistische modulariteit, die het erg goed doet in tal van interieurtypes, als eyecatcher of als contrasterende aanvulling op de aanwezige interieurelementen. En, niet onbelangrijk, de zachte kleuren waar deze String-rekjes doorgaans in getooid gaan.

Het maakt dat String, een creatie van designer wijlen Nils Strinning, niet op louter één ruimte in de woning kan worden geënt, maar zich polyvalent toont. Keuken, slaapkamer, kinderkamer of badkamer? De creatuur trekt zich zonder problemen uit de slag!

String Pocket

Zweden-StringPocket

In z’n basisversie kost de Pocket van het Zweedse meubelmerk om en bij de € 130 euro, waarvoor je een wandrek krijg van 50 hoog op 60 breed, de diepte bedraagt 15 cm. De kleurmogelijkheden gaan zoals gezegd erg breed, van mild grijs over klassiek walnoothout in zwart of wit, tot het meer gewaagde groen of roze. Aan jou de keuze!

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook