Menu serveert nieuwe verlichting die smaakt naar meer

Menu serveert nieuwe verlichting die smaakt naar meer

Zowel tijdens meubelbeurs IMM als tijdens de jongste uitgave van Maison & Objet kregen we de kans om met de nieuwe producten van het Deense Menu kennis te maken. Het merk bewees al meermaals te voorzien in producten met een twist, leuke zaken voor wie niet enkel schoonheid, maar ook functionaliteit weet te smaken. Zo bijvoorbeeld het Stick System, een product dat in 2014 werd voorgesteld.

Dit jaar heeft Menu er opnieuw een karrenvracht aan noviteiten bij, waaronder de Tribeca-familie, een verzamelnaam voor vijf broertjes, vijf verschillende verlichtingstypes, waarvoor de ontwerpers van Studio Søren Rose zich lieten inspireren op het glamoureuze New York van de dertiger jaren. Met de samenwerking met deze designstudio vond Menu klaarblijkelijk opnieuw een partner die dezelfde waarden hoog in het vaandel draagt: het werken met hoogwaardige kwalitatieve materialen, waarbij vakmanschap – zowel traditioneel als innovatief – een belangrijke peiler in de ontwikkeling vormt.

Tribeca-hanglampen

De eerste drie broers, Duane, Franklin & Leonard, zijn opvallende armaturen in messing of zwart met respectievelijk één, vier en vijf lampen, telkens met E27-fittings. Duane mag er dan wel uitzien als een eenzaat, toch maakt z’n uitstraling en de reflectie van het licht op het oppervlak van de armatuur een van de meest opvallende leden van de familie.

Dan is er ook Leonard, de opvallende 5-delige Tribeca-lamp. Hij weet indruk te maken door z’n opvallende geometrie (diameter: 46 cm) en de hoeveelheid licht die dit stuk weet te produceren.

Wij zelf zijn weg van Franklin, de armatuur met vier lampen. Als ware het een perpetuum mobile kan je er blijven naar kijken, door z’n strakke doch asymmetrische voorkomen waarmee hij een ruimte als het ware kan ‘vullen’ zal je er ook niet snel uitgekeken raken.

De wandlamp en staande variant

Ook de twee andere varianten binnen de Tribeca-familie, Warren & Reade, kunnen zeker bekoren. Waar de eerste een geschikte plek vindt aan de wand, houdt Reade de voetjes stevig op de grond.

Warren is zo’n 56 cm groot, z’n zwenkende arm reikt tot ongeveer 62 cm. Perfect dus als opvallende leeslamp. Heb je’m nodig, dan hoef je enkel z’n arm uit te zwaaien!

Menu Tribeca

Reade tenslotte, de enige van de familie met een E14-fitting, is een staande variant die stabiel blijft door de slim gebogen buizen. De uitstraling van de gehele familie blijft ook bij Reade behouden, door de keuze voor ofwel messing, ofwel zwarte buizen.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook