Mad About Mats brengt je liefde en beestige nieuwe ontwerpen

Mad About Mats brengt je liefde en beestige nieuwe ontwerpen

De prachtige vloermatjes van het West-Vlaamse Mad About Mats zullen je onmogelijk zijn ontgaan. (Lees er hier alles over!) De designs en kleurkeuzes die de jonge zaakvoerster Anna-Helena Degandt zorgvuldig samenstelt, resulteren in een prachtig aanbod van talloze vloermatten in verschillende stijlen.

Dit jaar voegde de ambitieuze maar bovenal creatieve oprichtster van het label nog twee extra collecties toe aan het toch al aanzienlijke aanbod. Ethnic Jungle en Little Love Collection zijn de namen, de hoge kwaliteit van de matjes blijft behouden, maar opnieuw is het de originaliteit van de print die ons wist te verrassen dit voorjaar.

Al hadden we het eigenlijk moeten kunnen voorspellen dat we allerminst saaie vloermatten (is ‘afge-matten‘ hiervoor een woord?:-) ) zouden krijgen voorgeschoteld… Nomen est omen, en dat Anna-Helena echt ‘mad about mats‘ is, dat mag intussen duidelijk zijn!

Mad-About-Mats-Ethnic-Jungle

Ethnic Jungle

Met dergelijke naamgeving hoef je geen genie te zijn waar de ontwerpster de mosterd haalde voor deze collectie. Zo zijn er enerzijds opdrukken, zoals palmbladeren (Jacob en June), een camouflageprint (Jade en Julia) of een luipaard- of zebraprint die je instant naar de jungle brengen, maar anderzijds zijn er patronen die getuigen van talrijke ethnische invloeden.

Mad-About-Mats-Ethnic-Jungle-2

Zo lijken Jolene en Jazzy (midden) wel iets weg te hebben van die typerende ‘inca-hoodies’ die je vast en zeker al wel ‘ns gezien zal hebben. Zelf moet ik eerlijk bekennen het meest te voelen voor de ontwerpen Jack, Jeffrey en Jules (onderaan midden). De opdruk heeft iets weg van een optische illusie, waardoor deze vloermatten je aandacht ongetwijfeld zullen vasthouden.

Alles samen toont Ethnic Jungle een hoge cohesie, net als alle andere Mad About Mats-collecties. Alles matcht, dus waarom zou je ook niet gaan voor meer dan één vloermatje?

Mad-About-Mats-Lifestyle-EthnicJungle01

Little Love Collection

Met de Little Love Collection verwelkomt Mad About Mats dit jaar een tweede nieuwkomer in het aanbod, maar dan wel eentje die totààl verschilt van Ethnic Jungle. De emotie die Little Love Collection weet los te weken, is die van de geborgenheid van thuis, een gevoel dat je onmiddellijk terug katapulteert naar je kindertijd. Onbezonnen spelen, niet zelden op een … matje… (Althans, dat was bij ondergetekende toch vaak het geval!)

Mad-About-Mats-Lifestyle-LittleLoveCollection01

De Little Love Collection laat zich kenmerken door zachte tinten (oranje, blauw, turquoise-groen en roze), steeds voorzien van een (Scandinavisch aandoende) afbeelding. Ananassen, vliegertjes, tipi’s, maar ook dino’s en zelfs een opvallende giraf sieren de matjes, wat zeker de fantasierijke geesten van kinderen zal weten te prikkelen.

Mad-About-Mats-Little-Love-Collection2

Met Lotta en Loulou zijn er ook twee (nòg meer) opvallende matjes. Ze zijn niet rechthoekig zoals de anderen, maar hebben een geometrie conform hun opdruk. Bij Lotta zien we de beeltenis van een sterrenhemel met slapende oogjes, Loulou is dan weer een fluffy en vooral erg zachtaardig kattengezicht.

Mad About Mats Little Love Collection

Graag meer van dat!

Voor ons was het een jaar terug een openbaring kennis te mogen maken met Mad About Mats, een merk dat zich door jeugdige creativiteit weet te onderscheiden. Hoewel, onderscheiden? Laat ons zeggen dat ze simpelweg geen uitdagers hebben! Wedden dat je nooit meer een ander wil eens je ook ‘mad about mats’ wordt?

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook