Mad About Mats treedt saaie imago van matten met de voeten

Mad About Mats treedt saaie imago van matten met de voeten

Waarschijnlijk slechts weinig interieuritems die meer banaals hebben dan het ‘matje’… Hoewel we er dagelijks één maar vaak ook meerdere keren bij stilstaan, kan het kleinood amper rekenen op onze appreciatie voor de diensten die ze ons dag in, dag uit bewijzen…

En hoewel deze functionele stukken bij eender welk type woning bijna altijd in het zicht liggen, vaak zelfs al bij het binnenkomen, zijn er slechts weinig varianten die esthetisch wat toe te voegen hebben aan de woning. Verder dan een clichématige ‘Welcome’ lijken de meeste creatieve designers bij fabrikanten die inzetten op kwantiteit niet te raken…

“Hoog tijd om het saaie imago van de mat stevig met de voeten te treden en de mat haar appreciatie te geven die ze verdient!”
Hoog tijd dus om het saaie imago van de mat stevig met de voeten te treden en de mat haar appreciatie te geven die ze verdient, zo moet Mad About Mats-oprichtster Anne-Helena Degandt hebben gedacht. De creatieve ontwerpster hoopt eigenhandig het imago van dit ondergewaardeerde item op te krikken, en afgaand op de collectie die we al onder ogen kregen (en de opvallende verpakking waarmee de producten zich onmiddellijk weten te onderscheiden), kunnen we het jonge Belgische label alvast een veelbelovende toekomst toedichten.

Mad-About-Mats-inleiding2

Van de voordeur tot de slaapkamer…

Het aanbod van het jonge ‘Made in Belgium’-merk is gestoeld op 6 verschillende collecties, zijnde Natural Chic, Graphic, Pop-Up, Sea Salt, Castle Heritage, Back To Black en Carpe Diem, collecties die telkens opgedeeld zijn in twee uitvoeringen: scraper en touch.

De eerste uitvoering is de zogenaamde ‘schoonloopmat’ die bestaat uit hardere haren die je interieur vrijwaren van vuile voetafdrukken, en op die manier perfect geschikt is voor buiten of als deurmat.

De touch is dan weer zachter en wordt gekenmerkt omwille van z’n absorptievermogen. Een droogloopmat dus, die de woning vrijwaart van natte voetafdrukken.

Mad-About-Mats-Collecties

Carpe diem

Om je te prikkelen, lichten we er alvast graag één van de collecties uit, met name Carpe Diem. De collectie excelleert met leuke kleurtjes en bestaat uit 3 schoonloopmatten (de scrapers Demi, Dolly & Drew) en drie droogloopmatten (de touch-matten Doris, Dory & Dean).

De kleurcombinaties zijn perfect uitgebalanceerd, de fontkeuzes uitgekiend en de citaten fris. En als we er dan toch eentje naar voor moeten schuiven, doe ons dan maar de Dolly Scraper, een mooie mat van 67 op 110 cm. Het citaat luidt “There’s no place like home“, en zeg nu zelf: is dat niet de boodschap die een mat hoort te brengen wanneer je na een vermoeiende dag opnieuw huiswaarts keert? Maar oordeel vooral zelf!

Klik hier om producten in te laden

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook