Linnenfabrikant Libeco gaat voor Shingle Style

Linnenfabrikant Libeco gaat voor Shingle Style

We spreken het gezegende jaar 1864 wanneer ene Paul Libeert een klein weefatelier besluit in te richten, in een regio die sowieso al bekend stond om z’n vlasnijverheid. Libeco was geboren. Ruim 150 jaar later wordt het bedrijf geleid door intussen de vijfde generatie. De passie en de gedrevenheid voor alles wat om linnen gaat is er in al die jaren niet minder op geworden. Integendeel…

Anno 2015 is Libeco niet enkel uitgegroeid tot de grootste Belgische vlaswever, maar gooit het bedrijf ook globaal hoge ogen. Dat doet het door op tijd en stond een nieuwe collectie te lanceren, met telkens weer een unieke stijl.

Voor komend seizoen zet Libeco in op linnen gebaseerd op de zogenaamde Shingle Style. Hoewel Libeco naast bedlinnen, ook linnen kledij, tassen en tafel- en keukenlinnen binnen het aanbod heeft, hebben we het hier over de accessoires.

The Belgian Towel

Libeco-Belgian-Towel3Als strandlaken, in de sauna, als deken, deze fouta van 110 op 180 cm kan het allemaal bolwerken. Bovendien maakt het ook niet uit waar hij terechtkomt. Z’n uitstraling maakt dat The Belgian Towel zowel geschikt is voor het drukke stadsleven als de landelijke rust. Door de satijnbinding is de fouta ook erg absorberend, en dus even praktisch als prachtig. The Belgian Towel is er in de kleuren gray stripe en flax stripe.

Consumentenadviesprijs:
– Fouta 110 x 180 cm: circa € 95

 

Sag Harbor

Libeco Sag HarborHet historische Sag Harbor op Long Island, dat is het dorpje waar Libeco de mosterd haalde voor de opvolger van het Kalahari-linnen. De grijze streep op een oyster ondergrond schittert in al zijn eenvoud en combineert ook moeiteloos met ieder ander item voor deze zomer. Sag Harbor komt er als deco-kussenhoes, sierdeken en sloop, in de kleuren Stripe of Oyster.

Consumentenadviesprijs:
– deco-kussenhoes stripe 50 x 50 cm: circa € 43,50
– sierdeken stripe 182 x 235 cm: circa € 257,50
– sierdeken stripe 245 x 250 cm: circa € 326,50
– sierdeken stripe 285 x 250 cm: circa € 349,50
– sloop stripe 40 x 80 cm: circa € 56,50
– sloop stripe 50 x 75 cm: circa € 57,50
– sloop stripe 53 x 94 cm: circa € 62,50
– sloop oyster 65 x 65 cm: circa € 57,50
– sloop oyster 80 x 80 cm: circa € 80,50

Vancouver

Libeco VancouverNa het historische dorpje richt Libeco met deze reeks de pijlen op een van ’s werelds meest ecologische steden. De Vancouver-collectie past op een sofa maar even goed ook op een bed. Dit biologische linnen heeft een speciale constructie, voelt zacht aan en is afgewerkt met een knopensluiting. Met maar liefst 14 beschikbare kleuren kan je de collectie nagenoeg eender waar gebruiken. (Arabica, Atlantic Blue, Cafénoir, Chutney, Desert, Flax, Fog, Natural, Olive, Oyster, Sage, Smoke, Taupe & Tuscan Rose.)

Consumentenadviesprijs:
– deco-kussenhoes 50 x 50 cm: circa € 61

Up Island

Libeco Up IslandDeze collectie dankt zijn naam aan de term waarmee bewoners van het Amerikaanse eilandje Martha’s Vineyard refereren naar de westelijk gelegen steden Aquinnah, Chilmark en West Tisbury. Het Up Island-linnen vormt voor Libeco de essentie van de zomercollectie en de Shingle Stijl. Puur design, afgewerkt met de hand. Kortom: linnen waar mensen bij stilstaan om het te bewonderen, net zoals de Shingle Stijl zelf dus…

Consumentenadviesprijs:
– Alle deco-kussenhoes varianten (met center stitch, double stitch of side stitch, telkens in White Fog) zijn er in 50 x 50 cm en kosten circa € 66,50

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook