Een buiging voor deze Tube Coat Rack van Applicata

Een buiging voor deze Tube Coat Rack van Applicata

We worden nu intussen toch al een hele poos overstelpt door Scandinavisch design, dat een mens zich zou beginnen afvragen hoe men zich in vredesnaam nog kan onderscheiden met ontwerpen die onder dit noorderse label vallen. Maar dan komt er weer zo’n stuk waarvan je ineens denkt: “Inderdaad, zo kan het dus!”

Deze Tube Coat Rack van het Deense Applicata, het merk achter het echtpaar Mette en Rene Løt, drukt ons met de neus op de feiten, namelijk dat de pracht van de Scandinavische vormtaal nog steeds niet afgebot raakt.

Vakmanschap boven!

De Tube Coat Rack is een voortvloeisel van de potloodlijnen van de Deense architect en topontwerper Anders Nørgaard, die met andere ontwerpen al talloze internationale prijzen wist binnen te halen. Ook bij dit ontwerp draagt hij, volledig in lijn met z’n occasionele broodheer Applicata, het Scandinavische vakmanschap in houtbewerking hoog in het vaandel.

Applicata Tube Coat Rack

Het stijlvol maar minimalistische ontwerp is 163 cm hoog, bij een breedte van 123 cm en een diepte van 56 cm, en komt er in een witte versie in combinatie met natuurlijk eikenhout, of een uitvoering waar zwartgelakte metalen buizen gepaard gaan met gerookte eik. Hoewel ze beiden prachtig zijn, gaat bij een rondvraag de keuze van onze redactie uit naar de witte versie…

De kostprijs situeert zich om en bij de 270 euro, wat eigenlijk best meevalt voor een opvallend stuk dat er in slaagt om met z’n gebogen vormen een extra cachet te geven aan de inkomhal of, waarom ook niet, de slaapkamer.

De Tube Coat Rack werd voorgesteld tijdens de jongste uitgave van de Parijse vakbeurs Maison & Objet (september 2015), maar pas recent (midden november) ging het ontwerp in productie. Nog eventjes geduld dus!

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook