Austere Elements: of hoe minimalisme ook verlichting kan verrijken

Het Belgische Trizo21 excelleert in het ontwerpen van architecturale verlichtingsvormen die een bepaalde sfeer teweegbrengen, en dit sinds 2001. Tijdens de jongste uitgave van de Biënnale Interieur in 2014 stelde de firma de Austere voor: een functionele armatuur met en minimalistisch ontwerp.

Dat er geen leeftijd staat op klasse, konden we twee jaar na datum vaststellen tijdens verlichtingsbeurs Light + Building. De Austere kon in al z’n vormen opnieuw heel wat geïnteresseerden bekoren, en terecht. De simplistische armatuur van de hand van Hans Verstuyft komt er in plafond-, vloer- en tafelmodel, en brengt met z’n goudkleurige afwerking in combinatie met minimalistische geometrie een subtiele verrijking van de woon-, slaap- of zelfs eetkamer teweeg.

Austere Elements

De jongste aanvulling op de klassevolle familie is Austere-Elements, waarvoor het bedrijf uit Nevele de mosterd haalde bij moleculaire verbindingen. Door T, X, Y, – of + structuren te combineren, verkrijg je een soort vertakking met lichtpunten als loof.

 

AUSTERE-ELEMENTS-DZ

Het totaalplaatje oogt eenvoudig, doch krachtig, mede door het feit dat de hele takkenstructuur (in zwart, wit of messing) subtiel aan het plafond wordt bevestigd door middel van lederen straps. Qua afmetingen ben je onbegrensd. Zoek je een prachtige armatuur voor een grotere ruimte, dan kan je zelf zo gaan combineren dat je plots de armatuur bekomt die je stoutste dromen overtreft…

Austere Chandelier

Geen liefhebber van leder? Geen probleem, want met de Chandelier reikt Trizo21 je binnen dezelfde Austere-familie een alternatief aan.

AUSTERE-CHANDELIER-DZ

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook