Lex Pott maakt van schaar kunststukje voor Nomess

Lex Pott maakt van schaar kunststukje voor Nomess

De idee achter de Spring Scissors van het Deense Nomess Copenhagen ontspringt in het traditionele Aziatische vakmanschap. Gezien dit opvallende item is opgetrokken uit gebogen veerstaal keert de vorm van deze Spring Scissors steeds terug naar z’n originele vorm na gebruik. Bovendien maakt het ook niet uit of de gebruiker links- dan wel rechtshandig is, wat bij de traditionele schaar wel eens anders is.

Nomess-Spring-Scissors2

Nomess-Spring-Scissors4b

De opvallende vormgeving, uitgedacht door de Nederlandse designer Lex Pott, maakt dat de Spring Scissors niet enkel een functioneel stuk is, maar bovenal ook een artistiek object, een kunststukje zeg maar dat je perfect kan laten uit liggen op je bureau… Of hangen, aan een haakje!

Nomess-Spring-Scissors3

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook