Keukenbranche blaast verzamelen op LivingKitchen tijdens IMM

Keukenbranche blaast verzamelen op LivingKitchen tijdens IMM

Derde uitgave voor keukenbeurs LivingKitchen

Na de succesvolle introductie in 2011, zal parallel met de internationale meubelbeurs IMM vanaf 19 januari LivingKitchenopnieuw de keukenbeurs LivingKitchen plaatsvinden. Deze relatief jonge telg aan het beursfirmament etaleert, naast een breed spectrum aan keukens, ook een hele resem aan keukentoestellen, spoeltafels, kraanwerk, toebehoren en accessoires.
Wij brengen u alvast onder stoom met deze beursvoorbeschouwing!

IMM + LivingKitchen = recept voor succes

In navolging van LivingInteriors, het tweejaarlijkse beursconcept rond vloeren, badkamers, wandbekleding en verlichting, organiseert Koelnmesse sinds 2011 ook LivingKitchen samen met IMM. Bij dit alternerende event komt de nadruk logischerwijs meer op het kookgebeuren te liggen. En dat de complementariteit van zowel LivingInteriors als LivingKitchen met IMM loont, mag blijken uit de cijfers: sinds men de nieuwe beursconcepten introduceerde, kan er een stijging worden opgetekend in bezoekersaantallen.

LivingKitchen

Grote aanbieders én bescheidenere innovators

Opvallend: niet enkel de grote toonaangevende aanbieders krijgen tijdens LivingKitchen een spreekbuis, vooral ook de eerder bescheidenere fabrikanten worden in de spotlights geplaatst. “Want”, zo meent Elke Fuchs (LivingKitchen Project Manager), “ook die bedrijven maken de keukenbranche attractief door veelal een onderscheidend productportfolio.”

Naast ouwe getrouwe exposanten zoals Bosch, Siemens en Miele, tekenen ook enkele andere (opnieuw) present: Grohe, Panasonic, SieMatic, om er maar enkele te noemen. Alles samen hopen de 185 exposanten ruwweg zo’n 150.000 bezoekers te mogen verwelkomen.

LivingKitchen 2015 presenteert een breed scala aan materialen die een bepaald gevoel kunnen teweegbrengen, materialen die iemand kunnen charmeren, zoals hout, keramiek, metaal, leder en steen. Daarnaast zal ook energie- en waterbesparing prominenter aanwezig zijn op de beursvloer.

LivingKitchen

Randprogramma

Naar analogie van zowat iedere andere beurs, is het exhibitieprogramma tijdens LivingKitchen ook doorspekt met tal van randactiviteiten. De evenementen van de exposanten zelf buiten beschouwing gelaten, organiseert ook de beursinrichter zelf verscheidene events, onder de noemer ‘Cooktainment’. Deze vinden telkens plaats in het gangpad tussen hallen 4 en 5, en brengen onder meer live cooking van enkele van ‘s wereld meest gerenommeerde tv-koks, naast bekende en minder bekende celebrities. Daarnaast wordt er ook op geregelde tijdstippen een heuse Keukenquiz georganiseerd, waarbij men kans maakt op allerhande geschenken en waardebonnen tot 100 euro.

LivingKitchen

Een week lang

Net zoals de IMM zelf vindt ook LivingKitchen plaats van maandag 19 januari tot en met zondag 25 januari, en dit in de hallen 4.1, 4.2 en 5.2 van de Keulse beursgebouwen. Professionelen kunnen gedurende de hele week bij de exposanten terecht, terwijl de beurs vanaf vrijdag 23 januari tot zondag 25 januari de deuren opent voor particuliere bezoekers die zich willen laten inspireren.

De beurs bezoeken

Wie wil besparen (tot 45%!) en ineens ook de wachtrij aan bij de ticketverkoop wenst te vermijden, kan tot 18 januari een ticket kopen in voorverkoop. Dat kan via deze link. Een kaartje is geldig voor zowel IMM als LivingKitchen.

Prijzen

Dagpas: 27 euro (voorverkoop) of 50 euro (aan de deur)
2-Dagenpas: 50 euro (voorverkoop) of 68 euro (aan de deur)
Seizoenspas: 70 euro (voorverkoop) of 98 euro (aan de deur)
Studentenpas:10 euro (voorverkoop) of 12 euro (aan de deur)

Prijzen tijdens publieke dagen (23, 24 en 25 januari)

Dagpas: 12 euro (voorverkoop) of 22 euro (aan de deur)
Familiepas: 25 euro (voorverkoop) of 35 euro (aan de deur)

Beurscatalogus

Ook de beurscatalogus kan men bestellen via de ticketshop voor 30 euro. De voucher die men dan ontvangt, kan men in de beurshallen inruilen voor de catalogus.

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook