In de naam van de Vaeder…

In de naam van de Vaeder…

Biomimicry’. Zo luidt de term waarbij men de oplossing voor moeilijke designvraagstukken weet te vinden in de natuur, een stroming die de West-Vlaamse verlichtingsgigant Modular Lighting Instruments in verschillende ontwerpen perfect weet te hanteren. Zo vond men eerder al een oplossing voor het afkoelen van ledspotjes bij de aderstructuur van boombladeren, en ook bij Vaeder wist designer Gerd Couckhuyt de elementen van Moeder Aarde te vertalen in een spraakmakend design.

Modular-Vaeder1

De spuitgegoten honingraatstructuur waarvoor Couckhuyt bij Vaeder opteerde, straalt niet enkel af op de structurele stevigheid van de armatuur; gezien het feit dat de raten zelf iets meer uitgediept en afgerond zijn, is de kans op verblindend licht nagenoeg nihil. Iets waar ook de twee 3000 K- ledlichtlijnen en de flinterdunne diffuser binnenin het kloppend hart van deze bijenkorf toe bijdragen: ze zorgen immers voor een betere, meer egale spreiding van het geproduceerde licht.

Van Modular zijn we intussen gewend dat men er steeds opteert voor tijdloze stijlvolle kleurcombinaties, en dat is bij Vaeder niet anders. De buitenschelp is er in wit, zwart of het recent toegevoegde kleur donkey grey, en deze kan je naar wens combineren met een honingraatstructuur in maagdelijk wit of klassevol zwart.

Modular-Vaeder3

Voor designer Gerd Couckhuyt zelf was het niet het eerste wapenfeit voor Modular. Voorheen ontwierp hij al Izar en Nozzle, twee andere verlichtingsconcepten die onmiskenbaar de futuristische signatuur van de West-Vlaming dragen. De naamgeving van z’n jongste exploot is afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to evade’, waarmee Couckhuyt aangeeft dat hij met Vaeder de middelmaat wil ontvluchten… Mission accomplished lijkt ons!

Ontdek hier waar je Vaeder kan kopen

Vaeder

Vaeder bestaat uit een buitenschelp en een nieuwe, in huis ontwikkelde honingraatstructuur die de buitenbelijning perfect volgt. Binnenin schuilen twee zichtbare ledlichtlijnen en een dunne diffuser. Dat garandeert dat de armatuur geen bombastisch lichtbaken wordt, maar wel een functionele kantoorverlichting die bovendien dimbaar is. Voor Vaeder is de honingraat een bron van inspiratie om een performantere...

Hanglamp
Modular

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook