Hangtent Cacoon: de hangmat heruitgevonden

Hangtent Cacoon: de hangmat heruitgevonden

Geen zin om een boomhut in elkaar te knutselen? Kies dan voor een boomtent die je in een mum van tijd hebt opgezet. Bijkomend voordeel: je neemt hem makkelijk overal mee naartoe.

Cacoon hangtent

De Cacoon is deels tent, deels boomhut en deels hangmat. Het is opgevat als een relaxruimte voor volwassenen of een fantastische schuilplaats voor de kinderen. Door het gebruik van hoogwaardig, stevig en weersbestendig textiel kan je de hangtent ophangen waar je maar wil: in de tuin maar evengoed binnenshuis of als mobiele tent tijdens een wandeltocht. In no time vind je zeker een geschikt plaatsje in de natuur voor de Cacoon.

Het concept werd bedacht door Nick en Sarah MacDonald van het Britse Hang-In-Out, die tijdens een reis door Mexico geïnspireerd werden door de ingewikkelde hangnesten van de weefvogel. Hun jarenlange ervaring in het maken van zeilen voor jachtboten en textielsoorten voor gebouwen kwam van pas bij de ontwikkeling van de Cacoon.

Cacoon hangtent

Drie Cacoons

Ondertussen zijn er verschillende uitvoeringen van de Cacoon: een Single-versie (€ 299) voor 1 volwassene of 2 kinderen; een dubbele Cacoon (€ 399) die groot genoeg is om 2 volwassenen te huisvesten; en de kleinste van de drie, de Bonsai (€ 199), die specifiek voor de kids werd gemaakt. Steeds bedraagt het maximumgewicht 200 kg.

Voor 2015 is het kleurenpallet trouwens uitgebreid tot 11 kleuren. Nieuw voor 2015 zijn Turquoise, Zwart, Fuchsia en Camouflage.

Cacoon hangtent

En heb je geen grote boomtakken om de Cacoon op te hangen, dan kan je met een handig stalen frame (€ 299) de hangtent toch genieten van dit leuk hebbeding.

About The Author

Lees ook