Ga eens op het puntje van je DSR zitten

Ga eens op het puntje van je DSR zitten

Wie op zoek is naar een mooie stoel die bovendien ook wat kleur kan brengen in de ruimte, kan al sinds 1950 het zitvlak neervleien op een van de ontwerpen van Charles & Ray Eames voor Herman Miller, waarvan het Zwitserse Vitra licentiehouder is. Je kan kiezen uit een hele resem kleurtjes, maar met Roemenië als een van de deelnemers aan het aankomende EK zagen we ons verleid deze keer te gaan voor een navy blue, gele en classic red variant.

Het onderstel van de DSR’s is (in dit geval) opgetrokken uit verchroomd draadstaal, al is er ook een gepoederlakte variant die ook geschikt is voor buitengebruik. Wil je ook nog iets zachter zitten, kan je kiezen voor een vastzittend kussen of een volledig bekleedde variant. Het toont aan dat de mogelijkheden om de hele reeks te personaliseren nagenoeg onbeperkt zijn.

Opmerkelijk: sinds dit jaar is de hele reeks van Eames Plastic Chairs, waaronder dus ook de DSR’s, ruwweg 20 mm hoger. Ook de geometrie werd licht onder handen genomen, wat evenwel haast niet zichtbaar is met het blote oog, maar wel het zitcomfort verhoogt. Zeker in combinatie met modernere tafels. En is het niet net dat wat de Eameses met hun DSR’s (ofwel Dining Height Side Chair Rod Base) beoogden?

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook