Flowerpot plantenbak met ingebouwd waterreservoir

Flowerpot plantenbak met ingebouwd waterreservoir

Hoewel de FlowerPot van Eva Solo nièt nieuw is, lijkt het ons dat velen dit fantastische product nog niet kennen! Nochtans, het is zowel visueel als functioneel een plantenbak dat je heel wat werk uit handen kan nemen. Nooit zal je nog moeten vaststellen dat zomerse temperaturen en je eigen vergetelheid helaas het einde betekenden van je mooie muntplantje…

Simpel maar efficiënte plantenbak

De manier waarop is even eenvoudig als ingenieus. Claus Jensen en Henrik Holbæk van designstudio Tools bedachten voor Eva Solo immers de dubbele bloempot, met langs de onderzijde een transparant glazen waterreservoir en langs de bovenkant de eigenlijke bloempot. Vanuit de bovenzijde vertrekken nylon draden die fungeren als verlengstuk van de wortels. Bekijk het als een klassieke olielamp, waarbij het touw voortdurend brandstof aanlevert om de vlam in stand te houden.

Het enige wat je hoeft te doen om je kruiden of plantjes in goede gezondheid te houden, is eens per week het onderste potje bij te vullen. Functionaliteit dus, in een smaakvol sausje van Deens design.

Eva Solo Flowerpot plantenbak

Nieuwe afmetingen

Sinds kort is de Flowerpot er, naast 11 en 13 cm, ook in twee nieuwe afmetingen: een variant van 22 cm hoog en diameter 20 cm, een andere van 26,5 cm en diameter 25 cm. Hoewel de twee nieuwe groottes bedoeld zijn voor buitengebruik, kan je ze uiteraard ook binnen plaatsen.

Nieuwe materialen voor plantenbak

Naast de nieuwe afmetingen komt Eva Solo er dit jaar ook met een nieuw materiaal voor de Flowerpot: polystone. Dit nieuwe materiaal komt er naast stijlvol mat glas (waaruit het waterreservoir altijd is opgebouwd), wit, kalkwit en donkergrijs.

Zin in nog meer van Eva Solo

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook