De Spherical zetel: geen kruk, wel kurk!

De Spherical zetel: geen kruk, wel kurk!

De Spherical zetel van het Portugees-Zwitserse designlabel Movecho valt op, zoveel is zeker. Dit opvallend zeteltje vindt zijn oorsprong bij een kleinschalig kunstwerkje van architect Miguel Arruda uit 1968, een ontwerp dat 32 jaar later nog eens op grote schaal zou worden herdaan voor het Habitable Sculpture-kunstwerk in Lissabon.

Movecho - Spherical

Deze fauteuil, die men kon spotten tijdens de Biënnale Interieur, kreeg hetzelfde opvallende design aangemeten, een natuurlijke vorm die nog aangemoedigd wordt door het doordachte gebruik van kurk. Dit duurzame materiaal wordt door Movecho op een natuurlijke manier bekomen van de vele Portugese kurkeiken.

Movecho - Spherical

Bij de vilten kussentjes voor de Spherical heeft men de keuze tussen een met de bruine kurkkleur contrasterende tint, zoals limoengroen of oranje. Het alternatief is ofwel een donkerbruin kussentje, ofwel een zachte pistachetint.

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook