De Playbulb: geen gloeilamp, maar een loeilamp!

De Playbulb: geen gloeilamp, maar een loeilamp!

Slimme lampen lijken aan een opmars bezig. Gezien de mogelijkheid om ze zelf via allerhande applicaties aan te sturen, hoeft dit dan ook niet te verwonderen. Naast het bedieningsgemak kunnen ze ook meer en meer taken bolwerken. Getuige hiervan de Playbulb-speakerlamp van Mipow.

Deze lamp is uitgerust met een ingebouwde luidspreker die je via bluetooth kan aansturen. De lamp ziet eruit zoals de intussen verticaal geklasseerde gloeilamp, maar kan dus veel meer dan enkel licht produceren. Met zijn warmgele gloed haalt de Playbulb trouwens een vergelijkbare kleurtemperatuur zoals van de gloeilamp. Warmteverliezen zijn er door de ledtechnologie echter niet meer bij, in plaats daarvan ben jij het die op extra energie kan rekenen door de beats die door je lampen loeien.

Klinkt bizar, maar het is daarom niet minder waar. Het systeem lijkt simpel. De Playbulb connecteert via bluetooth met je smartphone of tablet, waarna je via de Playbulb-app de lamp (?) probleemloos kan aansturen.

Mipow Playbulb 2

Met de app krijg je ook toegang tot bijvoorbeeld de ‘Wake up mode’, die toelaat je lamp bij het begin van de dag zachtjes in te schakelen, en ze ineens ook een zacht deuntje te laten spelen. Omgekeerd kan je je ’s avonds ook zachtjes in slaap laten wiegen door een combinatie van dimmend licht en wegebbend geluid.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook