De LETI van Studio Macura: een bijna mythische hoogvlieger

De LETI van Studio Macura: een bijna mythische hoogvlieger

Wie er de gedachten wist bij te houden tijdens de geschiedenislessen, kent zeker en vast de mythe van Ikaros, zoon van Daedalus. Om te ontsnappen uit de gevangenis, besloot die een soort wingsuit avant-la-lettre te bouwen, met veren vastgezet met was. Helaas werd onze onfortuinlijke held tijdens z’n ingenieuze ontsnappingspoging roekeloos: hij ging te dicht bij de zon vliegen, het bindmiddel smolt, waarop Ikaros neerzeeg in de Egeïsche Zee.

Na deze korte opfrisbeurt breng ik je graag terug naar het heden, waarin het Nederlandse Studio Macura er in tegenstelling tot het semi-heroïsche verhaal wél is in geslaagd gevederde vrienden en verlichting te verenigen. Volledig in lijn met het begin van de lente, stellen we je graag de LETI voor, een prachtig frisse hanglamp, vergezeld van een hippe vogel.

Studio Macura Leti

LETI-hanglamp

“Met deze LETI krijg je er niet enkel verlichting, maar ineens ook een huisdiertje én heel wat kleur bij in de woonkamer!”
Lampen die het klassieke peertje combineren met een met textiel omwonden stroomkabel mogen dan geen innovatie zijn, mooi zijn ze natuurlijk wel. Maar wat er deze LETI pas echt onderscheidend maakt van z’n uitdagers, is het kleine kunststof spechtje dat op de voedingskabel rust. Het feit dat dit grappige vogeltje (15 cm groot) 3D-geprint is, getuigt dat de Nederlandse Studio Macura ook nieuwe technologieën stevig omarmt. Bovendien krijg je bij deze LETI ook ineens de lamp bijgeleverd, wat niet altijd het geval is bij andere hanglampen.

De lampfittings en de drie meter lange textielkabels van de LETI zijn er in wit, zwart of rood, het vogeltje komt er in een breed spectrum aan tinten. Gegarandeerd krijg je er dus niet enkel een huisdiertje, maar ook heel wat kleur bij in de woonkamer. Een hoogvlieger als je’t ons vraagt!

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook