Catellani & Smith laat je tuin bol staan van de sfeer

Catellani & Smith laat je tuin bol staan van de sfeer

Trendwatchers ontwaren al enkele jaren een trend, waarbij het terras en de tuin steeds uitdrukkelijker opgevat worden als een verlengstuk van de woning zelf, en er dus ook meer aandacht uitgaat naar de esthetische aankleding van het exterieur.

Om tegemoet te komen aan deze trend, stelde Enzo Catellani namens verlichtingsfabrikant Catellani & Smith z’n eerste collectie van buitenverlichting voor. Het doel van de designer was om een lijn van indoor lampen te ontwerpen die tevens geschikt zouden zijn voor het gebruik buiten, evenwel zonder in te moeten boeten aan de sfeer en warmte die verlichting doorgaans het interieur weet te bieden.

Glas in de hoofdrol

Net zoals bij zowat alle realisaties die de firma Catellani & Smith aflevert, is ook bij deze nieuwe familie een glansrol weggelegd voor high-end glaswerk. Enzo Catellani combineert artisanaal vakmanschap met state-of-the-art technologieën, om het beste resultaat te kunnen bekomen, en dat valt ook op.

CatellaniSmit02

Medousê staat bol van sfeer

Het meest intrigerende stuk is wat ons betreft toch de Medousê, een stralende bol opgetrokken uit twee hemisferen met een ranke doch geprononceerde metalen ring als equator.

Opvallend: wanneer de Medousé niet is ingeschakeld, kleurt de lamp groen waardoor ze een perfect match vormt met een groene omgeving.

Zinnenprikkelend

Bovendien kan je ook nog een stapje verder gaan dan louter de uitstraling. Door een partnership met Archittettura Sonora, is de Medousê immers ook verkrijgbaar met een geïntegreerde geluidssysteem, waardoor je naast visueel, ook auditief wordt geprikkeld.

CatellaniSmit04

Gocce di luce

Met Gocce di luce heeft de Italiaanse familie sinds 2005 bovendien ook nog een ander knap gezinslid in de rangen. Letterlijk vertaald als ‘lichtdruppels’, lijken de Gocce di luci op natuurlijke wijze te zijn ‘gegroeid’ vanuit hun groene omgeving, als waren het stukjes fruit. Catellani & Smith koos voor het opvallende ontwerp voor de combo glas-koper. De Gocce di luci worden immers ondersteund (en ook gevoed) middels een koperen staaf.

Het resultaat oogt natuurlijk, en dus niet al te strak, wat we als een pluspunt beschouwen. In een buitenomgeving hoeft ’t niet allemaal hoekig en al te ‘clean’ te zijn, toch? Geef ons maar de natuurlijke grillige vormen die de Italiaanse fabrikant ons hier voorschotelt. Missie geslaagd, lijkt ons!

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook