Het nieuwe werken volgens Alain Gilles & BuzziSpace

Het nieuwe werken volgens Alain Gilles & BuzziSpace

Wie het heeft over hippe werkomgevingen, komt al snel bij het Belgische BuzziSpace terecht. Het bedrijf weet als ‘new kid on the block’ de professionele wereld hevig wakker te schudden met veelal kleurrijk, maar steeds hyperhip kantoormeubilair, een kolfje naar de hand van ’s lands meest getalenteerde designers.

Toegegeven, kantoormeubilair is nog slechts weinig aan bod gekomen op dit portaal. Toch konden we om een van de jongste exploten van Alain Gilles voor BuzziSpace onmogelijk heen. De BuzziPicNic – juist ja, geïnspireerd op de klassieke tafel van bijvoorbeeld kampeerterreinen – is een heerlijk item, eentje dat we maar wat graag hier op onze redactie zouden staan hebben.

BuzziSpace3

Wie vertrouwd is met ‘het nieuwe werken’ weet dat deze stroming voorgoed komaf wil maken met de klassieke werkplek. Je komt aan op je werk en kiest een plekje waar je met je laptop aan de slag gaat. We kunnen niet uit ervaring spreken, maar het lijkt ons wel verfrissend te zijn, en een positieve invloed te hebben op je werkprestaties.

Een technologische tafel, maar ook weer niet

De BuzziPicNic is een robuuste, maar ergonomische picknicktafel met strakke belijning, voorzien van de nodige toeters en bellen om in een werkomgeving te kunnen blenden. Dit wil zeggen: voldoende oppervlakte om nota’s te nemen, een uitsparing waarin men bijvoorbeeld z’n tablet in kwijt kan en natuurlijk ook een uitsparing en de nodige voorzieningen om elektronica van stroom te voorzien zonder dat de voedingskabels in het zicht blijven liggen. Op het eerste zicht valt zelfs niet te ontwaren dat deze houten picknicktafel over stroomvoorzieningen beschikt.

BuzziSpace_PicNic

Tijdens A.track kwam de goedlachse Alain Gilles de toehoorders zelf uitleg verschaffen over het opvallende en uitgekiende ontwerp. “Het doel van de BuzziPicNic was om collega’s op een andere manier te laten samenwerken, de spanningen op een (kleine) werkvloer te laten wegvloeien.”

Gilles zelf vindt het belangrijk om te kijken naar andere momenten in het leven, vandaar ook de bedoelde contradictie tussen het buitenleven en het werkveld. Alles, ook het leven op de werkvloer, moet handelen over mensen en hun interactie.

BuzziSpace2-AlainGilles

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook