Brokis kapselt licht in in een cocon van (getint) glas

Brokis kapselt licht in in een cocon van (getint) glas

Het Tsjechische Brokis is al enkele keren aan bod gekomen op dit platform – overigens volledig terecht lijkt ons -, met onder meer de Memory en de Lightline. Maar er zijn nog andere lichtontwerpen die we je niet willen onthouden. Met de Capsula, een ontwerp van Lucie Koldova uit 2014, hebben we opnieuw een even opvallend als oogstrelende lamp die we je graag voorstellen!

Brokis-Capsula3

De Capsula is een – hoe kan het ook anders – ingekapselde lamp. Het LED-licht binnenin is namelijk omgeven door twee prachtig ambachtelijk vormgegeven glazen ‘kamers’. Als een dubbelwandige cocon zeg maar…

Deze kan je ofwel allebei in hetzelfde kleur kopen, maar – en dit draagt toch onze voorkeur uit – je kan ook gaan voor een multi-color variant. Voor de binnenzijde kan je kiezen tussen transparant, gerookt, roze, geel, amber en opaline getint glas, de buitenzijde komt er enkel in transparant of rookgrijs. De armatuur zelf wordt opgehangen via twee zwartgelakte houten ‘dopjes’ langs weerszijden.

De Capsula meet 27,2 bij 25 cm, en is ongeveer 25 cm hoog.

De Tsjechische ontwerpster haalde naar eigen zeggen inspiratie bij organische cellen en plantenzaden. Op die manier flirt de Capsula met de idee van licht als bron van het leven. En gezien we volledig opleven bij het zien van het mooie ontwerp, kunnen we ons hier volledig in vinden…

Wil je er eentje in huis, zal je ongeveer 750 à 800 euro moeten neertellen.

Brokis-Capsula2

Brokis-Capsula5

Brokis-Capsula4

Meer verlichting?

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook