Brokis schenkt je met de Lightline elegant & stralend glaswerk

Brokis schenkt je met de Lightline elegant & stralend glaswerk

Dit jaar presenteerde het Tsjechische Brokis, naast de bestaande hardrunners en hun doorontwikkelingen, ook enkele nieuwe lichtelementen tijdens de verlichtingsbeurs Light + Building in Frankfurt.

Lightline is de jongste aanvulling van het toch al impressionante aanbod van de nochtans relatief jonge Praagse aanbieder. Immers, de firma bestaat pas sinds 2010. Dat het bedrijf nu toch al meerdere keren de aandacht van de internationale verlichtingsbranche wist te wekken, toont enkel aan hoe sterk de Tsjechen wel niet bezig zijn met hun métier. 

Brokis-Lightline4

Lightline

Maar goed, Lightline dus… Het grote publiek kon voor het eerst kennismaken met de nieuwe lijn tijdens de vermaarde meubel- en designbeurs Salone del Mobile vorig jaar, maar dit jaar was Frankfurt dus het epicentrum voor al wie van Brokis houdt.

Een centrale rol is in deze nieuwe lijn weggelegd voor attractief glaswerk. Op zich niets wereldschokkends, ware het niet dat designer Lucie Koldova er door verschillende glazen elementen te combineren is in geslaagd de lijn echt die eigen identiteit mee te geven waar mensen naar op zoek zijn: een meerwaarde voor de woning, maar bovenal ook een unieke weerspiegeling van de persoonlijkheid.

De Lightline is er in tal van kleuren en afmetingen, waaronder een grote versie van 57 cm hoog, maar ziet er telkens weer opvallend elegant uit. Of beter: elegant-luminant. Al zal dat woord nu misschien niet onmiddellijk terugvinden in de corpulente Van Dale…

 

 

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook