Bacsac maakt van water geven een kunststukje

Bacsac maakt van water geven een kunststukje

Hoewel de introductie van de nochtans mooie rustieke tuingereedschappen van Bacsac uit 2015 tot op heden geen onverdeeld succes kan worden genoemd, is het Franse merk allerminst zinnens om op de lauweren te gaan rusten wat betreft z’n randproducten.

Tijdens een van de ontmoetingsmomenten in het voorjaar lanceerde het merk, naast de corebusiness, de veelkleurige plantenzakken, een stenen gietertje dat menig voorbijganger tot de nodige ‘oehs‘ en ‘aahs‘ wist te verleiden. Het kleinood is immers zowel sculptuur als gietertje, en stelt zich ten dienste van de stedeling waarvan het oog ook wel wat wil.

Het stenen object functioneert als een pipet (herinner je je de lessen chemie of biologie?). Het enige wat je hoeft te doen is het stenen gietertje in het water te dompelen, waarna de druppel/peervorm volloopt. Hou je daarna je vinger bovenop het gaatje bovenaan, dan blijft het water mooi gevangen in het gietertje. (De wet van de communicerende vaten iemand?)

Wanneer je tenslotte je vinger loslaat wanneer de gieter zich boven de dorstige bloem of plant bevindt, dan krijgt die meteen waar ze zo naar smacht! Top en ook tof om te doen dus…

Zoals gezegd lijkt het ons een prachtig alternatief voor de vaak lelijke plastic (of metalen) gieters, al zien we grootgrondbezitters met een enorm arsenaal aan flora niet onmiddellijk hun hele plantgoed irrigeren met dit stuk. Maar voor stadstuintjes en, mits wat voorzichtigheid, ook binnenshuis lijkt het een mooi item dat je perfect kan laten uitstaan, ook wanneer het niet in gebruik is…

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook