Atelier N/7 balanceert met deze hanglampen tussen ambacht en design

Atelier N/7 balanceert met deze hanglampen tussen ambacht en design

Atelier N/7 is het creatieve meubellabo van Lloyd Loom-specialist Vincent Sheppard, een innovatief concept waarmee men de grenzen van meubeldesign wil verleggen. Een speeltuin voor ontwerpers, zeg maar, waar designers ten volle kunnen experimenteren met natuurlijke materialen en niet-alledaags design.

Het uitgangspunt van de nieuwe collectie balanceert op een scherpe lijn tussen ambacht en het gebruik van natuurlijke materialen met een duidelijke, eerlijke en hedendaagse designsignatuur, zo klinkt het bij Vincent Sheppard.

Bulb, Endless & Firefly

Naast prachtig en warm meubilair ontwikkelt Atelier N/7 ook decoratieve objecten. Zo zijn er sinds dit seizoen de Bulb, Endless en Firefly, gloednieuwe hanglampen die elk op hun manier en met hun eigen geometrie bijdragen tot het creëren van een adembenemend interieur.

Volledig conform andere lijnen van Vincent Sheppard bieden ze een subtiele knipoog naar het vintage meubilair van de jaren ’50, zonder te verglijden tot een kitcherig en intussen ietwat afgezaagd vintageverhaal. Alledrie zijn ze handgemaakt uit rotan, en vallen ze vooral op door hun zeer aparte en unieke vorm.

Door het gebruik van de rotan spijlen wordt de lichtbundel gefragmenteerd. Door het geelachtige schijnsel van de gloeilamp, in combinatie met de structuur en look van het rotan, doet je woonkamer of keuken terstond een graadje warmer aan, zonder dat je de thermostaat een tandje hoger hoeft te zetten.

De Bulb heeft op het grootste punt een diameter van 54 cm, en is 68 cm hoog. De tweede variant, de Endless is 49 cm hoog en heeft op z’n grootste punt een diameter van 61 cm. De Firefly tenslotte combineert een diameter van 31 cm met een hoogte van 47 cm.

Atelier N/7 hanglamp

 

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook