De tijd verlies je niet uit het oog met deze Time Maze

De tijd verlies je niet uit het oog met deze Time Maze

Met Daniel Libeskind heeft het Italiaanse Alessi een van ’s werelds meest gerenommeerde architecten kunnen overtuigen een product voor hen te ontwikkelen. De Poolse architect ken je wellicht als de man achter het herdenkingsmonument dat opgetrokken werd waar vroeger de WTC-torens zich bevonden.

De Time Maze, of Labyrinth of Time zoals de klok initieel heette, was voor Libeskind een uitzondering, want commercieel productontwerp is voor de architect een zeldzaamheid. Zelf stelde hij het (vrij vertaald) als volgt: “Tijd beweegt zich niet circulair, als scherpe bochten presenteren gebeurtenissen zich meestal geheel onverwacht“, een stelling die zich reflecteert in het uiteindelijke ontwerp van de klok.

Alessi-MO2016-10

Een plooimeter of een chaotisch gelegd rood lopertje?

De Time Maze klok lijkt ergens op een gefixeerde plooimeter, zij het dan een versie opgetrokken uit roodgelakt metaal. De tijd van dit heerlijk abstracte stuk kan je aflezen aan de hand van de voorgeboorde gaatjes, het ontwerp zelf meet alles samen 50 op 47 cm. Origineel en licht, twee eigenschappen waar Alessi lijkt op te zijn gepatenteerd…

Alessi-MO2016-11

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook