Muller Van Severen brengt meerdere ontwerpen onder bij Valerie Objects

Muller Van Severen brengt meerdere ontwerpen onder bij Valerie Objects

Eerder dit jaar raakte bekend dat het Antwerpse Serax en Valerie Traan, de galerie van Veerle Wenes, een partnership zouden opzetten, waaruit het designlabel Valerie_Objects voortvloeide met Veerle Wenes als art director. Tijdens de jongste uitgave van de Parijse vakbeurs Maison & Objet mochten we zelf constateren dat het het jonge merk Valerie_Objects voor de wind gaat: het slaat voortaan de handen in elkaar met het gelauwerde designduo Muller Van Severen.

Het nieuws komt overigens niet volledig uit de lucht gevallen. Recent nog leverde Hannes Van Severen samen met z’n levenspartner Fien Muller een bijdrage aan het cutlery project van Valerie_Objects. Het publiek kon al even proeven van de prototypes van deze zes besteksets (waarvan één van Muller Van Severen), al is het nog even wachten (tot 2016) wanneer deze opvallende besteksets ook effectief te verkrijgen zijn.

Nu raakte dus ook bekend dat de bijdrage van Muller Van Severen aan Valerie Objects niet gelimiteerd blijft tot besteksets, maar dat Valerie Objects ook een groot deel van de meubelcollectie van Muller van Severen zal produceren, stockeren en commercialiseren. De ontwerpen van Muller Van Severen prijkten voorheen al in galerij Valerie Traan, maar worden door de samenwerking met Valerie_Objects nu dus ook toegankelijker voor een breder publiek.

ValerieObjects-Foto2

ValerieObjects-Foto3De ontwerpen van het designduo worden gekenmerkt door een geslaagde combinatie van minimalistisch metaal met warme kleuren en natuurlijke materialen zoals leder. Nieuw binnen de collectie Muller Van Severen zijn, naast twee bestaande lampen, drie nieuwe types, zoals je kan zien op de foto’s hierboven en -naast.

Voor alle duidelijkheid: er bestaat weldegelijk een stevig afgelijnd onderscheid tussen Valerie Objects en de andere merken waar Serax mee gelieerd wordt. Beide merken, en ook Colect, Clodette en Jansen+Co (die andere merken waarmee Serax de banden wist aan te halen) richten zich elk op een ander segment en werken ook samen met een ander type designers. De gegroepeerde merken verworden op die manier tot veel meer dan afzonderlijke brands, maar werkelijk tot een soort designplatform waar synergieën tussen nationale en internationale ontwerpers kunnen worden gesmeed.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook