Sengled Pulse: een lamp die meer doet dan verlichten…

Sengled Pulse: een lamp die meer doet dan verlichten…

De Chinese fabrikant Sengled, high-tech specialist in onder meer led-producten, toont zich klaar voor de aankomende digitale revolutie, die je in staat stelt je woning zelf om te toveren tot ‘The House of Tomorrow’.

Zo heeft de fabrikant, naast de Sengled Boost (een lamp met WiFi-range extender) met de Sengled Pulse onder meer een peertje met ingebouwde bluetooth-luidspreker. Een luide lamp dus! Aan de hand van een app kan je zowel de verlichting als de audio ineens aansturen. Voor het laatste luik, het geluid, werd beroep gedaan op JBL, dus als garantie voor kwaliteit kan dat wel tellen. Het enige wat jij nog hoeft de doen is de lamp met E27-fitting in een armatuur te schroeven die de geluidskwaliteit niet inkapselt en op die manier teniet doet.

Sengled Boost

Met de Sengled Snap, gepresenteerd tijdens CES 2015 (foto bovenaan – CNET), gaat de Chinese fabrikanten nog een aanzienlijke stap verder. Naast licht en geluid, zoals de Pulse, kan deze Snap ook geluid en beeld capteren (ook nightvision). De idee hierachter is om het licht automatisch te activeren wanneer iemand de woning nadert. Een klassiek idee dus, maar nu in één behuizing en zonder sensor.

Camerabeelden binnentrekken via de verlichting lijkt misschien overbodig, de integratie van speakers in de lampen kan mogelijk wel praktisch zijn, als alternatief voor de klassieke plafondspeaker, waar extra bekabeling voor nodig is.

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook