Praktisch & prachtig: de Turning Table salontafel van Menu

Praktisch & prachtig: de Turning Table salontafel van Menu

Kan je je ook soms storen aan kleine objecten die lichte chaos brengen in de ruimte? De afstandsbediening van de tv, wat tijdschriften, een oplader voor je smartphone of tablet, je kent het wel. En om dit alles nu echt telkens te gaan opbergen in een kast, dat zou toch echt wel te ver leiden, toch?

Vanuit dit uitgangspunt ontwierp de Duitse designer Theresa Arns voor het Scandinavische Menu dit elegante ‘draaitafeltje’. Wij konden het mooie ding, een salontafel / bijzettafel, ontdekken tijdens de voorjaarsbeurzen, en we werden als het ware onmiddellijk getriggerd om de Turning Table uit te proberen.

Turning_Table_03

Zoals de naam het zegt, hoef je dit tafeltje niet open te klappen om aan de opbergruimte onderaan te raken, maar kan je het bovenste stuk simpelweg ‘opendraaien’. De as waarrond het plateau roteert, ligt in het verlengde van een van de drie mooie poten van het tafeltje, waardoor het mechanische aspect, zelfs bij een opengedraaide stand, nagenoeg onopmerkzaam blijft.

Turning_Table_04aDe Turning Table van Menu komt er in wit of donker eikenhout, telkens contrasterend met een ondersteunende component die de poten dwarst en verbindt in koper of messing.

Klik hier om producten in te laden

About The Author

Gauthier vervoegde de Niwzi-ploeg in de herfst van 2014. Als liefhebber van al wat mooi is, stond het in de sterren geschreven dat hij Decozine.be onder z’n hoede zou krijgen, al weet hij ook technologische snufjes wel te appreciëren. Een ding is zeker: het koffietoestel zal nooit lang werkloos blijven met Gauthier in de buurt!

Lees ook